29 / 03 / 2024

ABD konut piyasası Türk yatırımcıya açıldı!

ABD konut piyasası Türk yatırımcıya açıldı!

Murat Uzun, ABD’nin en büyük ikinci gayrimenkul inşaat ve satış şirketi Lennar International ile anlaştıklarını açıklayarak, “18 eyalet 60'dan fazla şehirde Türk yatırımcıları bekleyen fırsatlar var” dedi.



PROJEBEYAZ Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık, ABD’nin en büyük ikinci gayrimenkul inşaat ve satış devi Lennar International ile Cityscape fuarında birlikte yer aldıklarını belirten Murat Uzun, “Başta Miami, Orlando, Los Angeles,Dallas, New York olmak üzere 60'dan fazla şehir ve 18 eyalette yer alan projeler ile Türk yatırımcılar için ABD bir fırsatlar ülkesi dedi. 150 bin dolardan başlayıp 3 milyon dolara kadar yatırım fırsatları var. Ortalama 300 ile 500 bin dolara aldığınız evi kiraya verdiğinizde, yıllık getirisi net 40 bin ile 60 bin dolar arasında. Ayrıca ABD'de 500 bin dolar EB5 yatırımı yapılması halinde ABD vatandaşı da olunabiliyor ve Lennar bu yatırım programında da öncü bir çözüm ortağı” dedi.


Uzun, Manhattan’da 1 milyon dolardan başlayan fiyatlarla lüks bir daire alınabildiğini de belirterek, “Bu daireden aylık 6 bin dolar kira getirisi elde edebilirsiniz. Harlem’de ise daire fiyatları 200 bin dolardan ve kira geliri de bin 500 dolardan başlıyor. Miami’de lüks bir villaya sahip olmanın bedeliyse en az 1 milyon dolar. Miami’de 3+1 150 metrekare şık bir müstakil ev için 180 bin dolar ödeyip yıllık, 40 bin dolar kira geliri elde edebilirsiniz. Los Angeles’da 3+1 konuta ortalama 400 bin dolardan başlayan fiyatlarla sahip olmak mümkün” diye konuştu.


Türk yatırımcıdan ABD’ye büyük ilgi

Florida eyaletinin bir şehri olan Orlando'da ortalama ev fiyatlarının 250 bin dolar, yine aynı eyaletteki Miami'de ise evlerin metrekaresinin bin 500 dolardan basladigini söyleyen Murat Uzun, bu metrekare fiyatının şehir merkezinde ise 10 bin dolara çıktığını söyledi. Uzun, “Bu rakamlara bakıldığında ortalama ev fiyatlarının 300 bin dolar olduğu söylenebilir. Kira oranları ise bu eyalette oldukça yüksek. Turist potansiyeli yüksek olan bu yerlerde vergiler, sigorta ve diğer masraflar çıktıktan sonra proje ve yatırım değerine göre yıllık yüzde 9-12 net kira getirisi yakalamak mümkün” dedi.


‘Houston bir fırsatımız var’

Murat Uzun, uzay mekiklerinin fırlatıldığı Houston’la ‘Houston bir sorunumuz var’ cümlesinin özdeşleştiğini belirterek, konu emlak olunca, bu cümlenin ‘Houston bir yatırım fırsatımız var !’ diye çevrilebileceğini söyledi. Uzun, “Dallas ve Houston da yatırımcılar için iyi birer seçenek. Bununla birlikte Kaliforniya eyaleti de oldukça talep görüyor. 3 gün boyunca Cityscape Fuarı’nda yine en çok ilgiyi, denizi, sıcaklığı, yaşam tarzı ve getirisinden dolayı Miami ve Orlando gördü” diye konuştu. Bununla birlikte San Francisco, Los Angeles, New York gibi şehirlere de talep oldukça yoğundu. Buradaki önemli kriterlerden biriside bölgedeki okulların kalitesi ve suç oranlarının azlığı oluyor. Ayrıca Vatandaşlığa dönük yatırım imkanları da oldukça talep görüyor.


Türkiye’deki ilginin çok yüksek olduğunu dile getiren Uzun, talep bekliyorduk ancak ilginin bu denli yüksek olacağını tahmin etmemiştik, Türk gayrimenkul sektörü ve emlak danışmanlık firmalarının önünü açacak, Amerika’daki Tük alıcı pazarını büyütecek büyük bir hamle yaptık” dedi. Yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin mutlaka ‘Türkçe’ danışmanlık alması gerektiğinin altını çizen Uzun, doğru sonuca ulaşmak ve isteğe göre gayrimenkul yatırımının hedefi bulabilmesi için profesyonel bir danışmanlık alınmasının doğru olduğunu söyledi.


Şehir     Satış fiyatı  Kira geliri

1) Manhattan    1 milyon dolar        6 bin dolar


2) Harlem        200 bin dolar           1.500 dolar


3) Miami          400 bin dolar           2.500 dolar


4) Los Angeles  400 bin dolar          3.000 dolar





Haber Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Projebeyaz Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık, ABD'nin en büyük ikinci gayrimenkul inşaat ve satış devi Lennar International ile Cityscape fuarında birlikte yer aldıklarını belirten Murat Uzun, "Başta Miami, Orlando, Los Angeles,Dallas, New York olmak üzere 60'dan fazla şehir ve 18 eyalette yer alan projeler ile Türk yatırımcılar için ABD bir fırsatlar ülkesi dedi. 150 bin dolardan başlayıp 3 milyon dolara kadar yatırım fırsatları var. Ortalama 300 ile 500 bin dolara aldığınız evi kiraya verdiğinizde, yıllık getirişi net 40 bin ile 60 bin dolar arasında. Ayrıca ABD'de 500 bin dolar EB5 yatırımı yapılması halinde ABD vatandaşı da olunabiliyor ve Lennar bu yatırım programında da öncü bir çözüm ortağı" dedi. Uzun, Manhattan'da 1 milyon dolardan başlayan fiyatlarla lüks bir daire alınabildiğini de belirterek, "Bu daireden aylık 6 bin dolar kira getirişi elde edebilirsiniz. Harlem'de ise daire fiyatları 200 bin dolardan ve kira geliri de bin 500 dolardan başlıyor. Miami'de lüks bir villaya sahip olmanın bedeliyse en az 1 milyon dolar. Miami'de 3+1 150 metrekare şık bir müstakil ev için 180 bin dolar ödeyip yıllık, 40 bin dolar kira geliri elde edebilirsiniz. Los Angeles'da 3+1 konuta ortalama 400 bin dolardan başlayan fiyatlarla sahip olmak mümkün" diye konuştu. Türk yatırımcıdan ABD'ye büyük ilgi Florida eyaletinin bir şehri olan Olando'da ortalama ev fiyatlarının 250 bin dolar, yine aynı eyaletteki Miami'de ise evlerin metrekaresinin bin 500 dolardan basladigini söyleyen Murat Uzun, bu metrekare fiyatının şehir merkezinde ise 10 bin dolara çıktığını söyledi. Uzun, "Bu rakamlara bakıldığında ortalama ev fiyatlarının 300 bin dolar olduğu söylenebilir. Kira oranları ise bu eyalette oldukça yüksek.




Yenigün


Geri Dön