26 / 04 / 2024

ABD'den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

ABD'den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

Amerikan Merkez Bankası (FED) önümüzdeki birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'li emlak brokerları Türk yatırımcılara çağrıda bulunuyor ve bu büyük yatırım fırsatını kaçırmamalarını öneriyor.



Amerikan Merkez Bankası (FED) önümüzdeki birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; ABD'den bugün konut alanların çok kâr edeceği gayrimenkul piyasasında son zamanlarda en çok konuşulan konulardan biri oldu. 

ABD den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

ABD'de gayrimenkul pazarının önemli oyuncuları olan International Realtors Group'un (IRG) kurucusu Giovanna Guzman da Türk yatırımcılar için büüyk fırsat olduğuna dikkat çekiyor ve fırsatı kaçırmamalarını öneriyor. International Realtors Group ve Propert Invest USA şirketleri ABD'nin Miami ve Baltimore kentlerinde büyük bir gayrimenkul portföyünün yönetimini sağlıyor. Gerek ev gerek iş yeri şeklinde pek çok projeyi yatırımcılara sunuyorlar.

TÜRK YATIRIMCILARA ÇAĞRI 

ABD'nin lider emlak broker'ları arasında bulunan IRG, Florida eyaletinin değişik kesimlerinde konut, iş yeri ve arazilerle ilgili alım-satım işlemlerini yapıyor. Şirket özellikle Miami'de yatırımda bulunmak isteyen yatırımcıları burada yer alan inşaat sahipleriyle tanıştırarak hem yatırım yapmalarına hem şirket ortaklıkları kurmalarına destek sağlıyor. 

ABD den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

Property Invest USA Kurucusu ve Başkanı Cengiz Bayırlı, IRG'ye ortak olduklarını, IRG'nin Baltimore pazarındaki ürün yelpazesine 85 bin dolardan başlayan konutları dahil edip her kesimden müşteriye hitap ettiklerine dikkat çekiyor. İki şirket bu şekilde güçlerini, bilgi ve birikimlerini birleştirip ABD'de pazar paylarını artırmayı hedefliyor.

ABD den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

Türk iş ve sanat dünyasından pek çok ünlü isimlere de Miami'de emlak brokerlığı yapan IRG, yatırımcılara evlerinden çıkmadan ABD'de yatırıda bulunma imkanı sağlıyor. Baltimore da Türk yatırımcıların son zamanlarda talep gösterdikleri yerlerden biri oldu. Bu bölgede gerek ev gerek iş yeri olarak çok cazip projelerin bulunduğuna dikkat çeken PIUSA Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Bayırlı, kendilerinden konut alan bir yatırımcının yüzde 10 net kazanç sağladığına dikkat çekiyor. 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

ABD'den konut sahibi olmak için Amerikan vizesine gerek duyulmadığını dile getiren Cengiz Bayırlı, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Pasaportunuzdaki bilgilerle avukatlar evrakları hazırlıyor, kontrat e-postayla yatırımcıya ulaşıyor. Müşteri elektronik ortamda imzalıyor, evin değeri 100 bin dolarsa bunun yüzde 50'sini tapu dairesinin hesabına aktarıyor. Bizim parayla hiçbir alakamız yok. Ben evin tapusunu tapu dairesine veriyorum, yatırımcı parayı tapu dairesine gönderiyor. Bütün işlemler bittikten sonra o para benim hesabıma geçiyor, tapu ise evi alan yatırımcının adına çıkıyor. Her şey elektronik sistemde oluyor. 10 ülkeden yabancı yatırımcılarla iletişim halindeyiz, evleri üç gün içinde satıyoruz. Önümüzdeki altı aydaki öngörüm, ayda 120-130 konut satacağımız yönünde. 85 bin dolarlık evin kirası 900 dolar ile bin dolar arasında değişiyor."

FIRSATLARI YATIRIMCIYLA BULUŞTURUYOR

ABD den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

Türk yatırımcılardan büyük bir rağbet geldiğine dikkat çeken Giovanna Guzman ise son 5 senede şirket olarak Türk yatırımcılara değişik projelerden 85 bin dolar ile 6 milyon dolar arasında değişen gayrimenkul sattıklarını dile getiriyor.

ABD den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

Guzman, "Şirketimiz 20 yılı aşkın Miami deneyimiyle en doğru fırsatları Türkiye'deki sel ve kurumsal yatırımcılarla buluşturmak ve onları en doğru şekilde yönlendirmek konusunda lider konumda. Deneyimlerimiz, tecrübeli ekibimiz, güçlü bağlantılarımız ve devam eden yatırım ve ortaklıklarımızla Miami ve Flori'da da uzmanlığıyla tanınan bir marka haline gelen IRG, hep ileriye doğru emin adımlarla lider ve yenilikçi bir şirket olmaya devam edecek" açıklamasında bulundu.

Miami merkezli IRG, konut ve ticari gayrimenkullerde uzman konumunda. Miami'den Orlando'ya kadar yayılan bölgede faaliyette bulunuyor. IRG'nin iştiraki Property Invest USA ise Baltimore'da yüzde 10 net kazanç sunan gayrimenkullerin satışlarını gerçekleştiriyor. IRG, Miami'de yer alan dünyaca ünlü Waldorf Astoria Residence, Una Residences ve Missoni Baia gibi lüks projelerin henüz proje aşamasındayken anlaşmalarını yapıyor ve  yatırımcılara normal değerinin altında değer fırsatıyla yatırım yapma imkanı sunuyor.

Kovid-19 salgınının ekonomiyi etkilediği kadar karar verme sürecinde de etkisi olduğuna vurgu yapan Guzman, son zamanlarda gayrimenkul yatırımlarında özellikle Miami’ye rağbetin artış gösterdiğine dikkat çekiyor. “Miami, havası, güzellikleri ve kültürel çeşitliliği gibi imkanlarıyla yaşamak en çok aranan yerlerden biri haline geldi” dye konuşan Giovanna Guzman, Türklerin ABD’de konut almalarının avantajlarını şu şekilde açıkladı: 

“ABD’de yatırım yapmak sürekli yükselen bir trend. Kira getirileri Türkiye’ye nazaran 2-3 kat daha fazla. Ayrıca tapu işlemleri tamamen şeffaf ve tapu garantisi var. Yatırımcılarımıza çok iyi garantiler sağlıyoruz.

"SATIŞLARIMIZI İKİYE KATLAYACAĞIZ" 

Cengiz Bayırlı, 2020 yılında ayda ortalama 90 konut sattıklarını, bu rakamı 2021 yılında iki katına çıkarmayı hedeflediklerine dikkat çekiyor. Dünyanın değişik konumlarında ofisler açarak büyümelerini sürdürdüklerini vurgulayan Bayırlı, şunları kaydetti:  

ABD den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

"Yatırımcılarımıza Baltimore şehrinde kiracı, geri alım garantili konutlar satıyoruz. Satıştaki evler kiracısı hazır bir şekilde alınıyor. Tapu işlemleri e-mail üzerinden elektronik imzayla yapılıyor. Yatırımcı hiçbir evrak işiyle uğraşmıyor, her şeyi onlar adına biz ekibimizle çözüyoruz. Kiraları ABD'deki hesaplarına her ayın ilk haftası yatıyor. Kiracı ödemeyi yapmasa bile biz şirket olarak bunu imzaladığımız kontratla garanti ediyoruz. Ayrıca gayrimenkul yatırımlarını aynı fiyattan geri alma garantisi veriyoruz."

ABD’nin Baltimore kentinde bulunan konutlara Türk vatandaşlarının ilgisinin yoğun olduğuna vurgu yapan Cengiz Bayırlı, “Bir ayda 90 konut sattık bunların yüzde 25’ini Türkler aldı. Fiyatları 85 bin ile 100 bin dolar arasında değişen bu konutların kiraları garantili. Üç yıl sonra konutları geri almayı garanti ediyoruz. Kiracıları Amerikan hükümeti tarafından garantili olduğu için biz de garanti edebiliyoruz. Evlerin hepsi iki veya üç katlı, minik bahçeleri var. ABD’de ev almak için Amerikan vizesine de gerek yok” açıklamasında bulundu.

ABD'de bekleyen konut satışları Nisan ayında yüzde 4,4 düştü!

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi yüzde 13,2 arttı!


Geri Dön