29 / 03 / 2024

Makedonya, Türk yatırımcılara kapılarını açtı!

Makedonya, Türk yatırımcılara kapılarını açtı!

Kocaeli'ne gelen Makedonya Devlet Bakanı Furkam Chakov, Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski; Makedonya’nın yatırım için çok elverişli bir ülke olduğunu ve Türk yatırımcılara kapılarının açık olduğunu ifade etti.




Ziyarette Bakan Chakov, Makedonya’nın Kocaelili yatırımcıları beklediğini vurguladı. Makedon Bakan Chakov ve Büyükelçi Taskovski’nin ziyaretinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ile AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Bilal Barış da hazır bulundu.




TARİHİ VE KÜLTÜREL BAĞLAR VAR


Chakov, Makedonya ve Türkiye ilişkilerinde herhangi bir sorunun olmadığını, her iki ülkenin tarihi ve kültürel ortaklıklarının çok olmasından kaynaklı bir kardeşliklerinin olduğunu söyledi. Devlet Bakanı Chakov, Türkiye’de üç gün sürecek olan resmi temaslarında Eskişehir, Ankara, Mersin gibi farklı şehirlere gideceklerini, ziyaretlerine Kocaeli’den başlamak istediklerini, burada hali hazırda mevcut olan ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.




BAKAN ANKARA’DAN MEZUN


Üniversite eğitimini  Ankara  Gazi Üniversitesi’nde alan Makedonya Devlet Bakanı Furkam Chakov, iki ülke arasındaki kültür ve tarih birliğine değinirken, Türkiye’de okumuş olmanın kendisine çok avantaj sağladığını söyledi.


MAKEDONYA, TÜRK YATIRIMCILARI BEKLİYOR


Makedon Devlet Bakanı Chakov, Türk iş adamlarının çeşitli sektörlerde Makedonya’da yatırım yaptıklarını, ancak bu yatırımları arttırmak istediklerini belirtti. Makedonya’nın yatırım için çok elverişli bir ülke olduğunu ve Türk yatırımcılara kapılarının açık olduğunu ifade etti.




İYİ BİR FIRSAT


Bakan Chakov, bir ay sonra Türkiye’de gerçekleştirilecek iş forumu için Makedonya Başbakanı’nın buraya geleceğini, bu iş forumunun iki ülke arasındaki iş ilişkilerinin geliştirilmesi için çok iyi bir fırsat olduğunu vurguladı. İki ülke arasında yerel düzeydeki ilişkilerin geliştirilmesinin de önemine vurgu yapan konuk Bakan, belediyeler arasında ikili işbirliklerinin geliştirilebileceğini söyledi.


DÜNYA KÜÇÜK BİR KÖY


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise dünyanın küçük bir köy olduğunu, bu sebeple birbirimize daha da yakın olduğumuzu söyledi. Bu küçük köyde ekonomik, ticari, kültürel ilişkilerin her zaman olduğundan daha yakın olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Siyasi istikrarın olduğu ülkelerde bu ilişkiler kendiliğinden gelişmekte” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön