25 / 04 / 2024

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan kripto paraların regülasyonu için çağrı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan kripto paraların regülasyonu için çağrı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gensler,  kripto para piyasalarını yüksek düzeyde denetleyeceklerini dile getirerek  Kongre'ye kripto para piyasasının regülasyonu için kaynak sağlanması konusunda çağrı yaptı.



ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Aspen Güvenlik Forumunda  konuşma yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gensler konuşmasında kripto paralar konusunda yatırımcıların yeterli kadar korunmadığına vurgu yaptı. Kripto para piyasası için "Vahşi Batı" benzetmesi yapan Gensler, bu varlık sınıfının dolandırıcılık ve kötüye kullanımlara sahip olduğunu dile getirdi. Gensler, kripto varlıklar konusunda yatırımcıların kesin ve eksiksiz bilgi verilmediğine vurgu yaparak "Bu sorunları ele almazsak birçok insanın zarar görmesinden endişeleniyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Hisse senedi tokenleri gibi kripto para araçlarının menkul kıymetler yasalarına tabi tutulduğunu belirten Gensler, bu araçların menkul kıymetler rejimi içinde çalışması gerektiğini dile getirdi. Gensler, kripto para piyasasının kayıtlı olmayan menkul kıymet olabilecek birçok tokene sahip olduğunu fiyatlarının manipülasyona açık olduğunu ve milyonlarca yatırımcıyı tehdit ettiğini dile getirdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ndan kripto paraların regülasyonu için çağrı!

Yetkilerini gittiği yere kadar kullanmayı sürdüreceklerinin altını çizen Gensler, "İşlemlerin, ürünlerin ve platformların regülasyon çatlakları arasına düşmesini önlemek için ek Kongre yetkilerine ihtiyacımız var. Ayrıca bu büyüyen ve dalgalı sektördeki yatırımcıları korumak için daha fazla kaynağa ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Kripto paralar yeniden düşüşte!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön