19 / 04 / 2024

ABD'de 100 milyon dolarlık gayrimenkul dolandırıcılığı!

ABD'de 100 milyon dolarlık gayrimenkul dolandırıcılığı!

FTC tarafından Washington´da düzenlenen basın toplantısında ABD'de bugüne kadar en büyük gayrimenkul yatırım dolandırıcılığının yaşandığını açıkladı.



ABD'de bugüne kadar en büyük gayrimenkul yatırım dolandırıcılığı yaşandı. Federal Ticaret Komisyonu (FTC) olayla ilgili harekete geçti.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, FTC tarafından Washington´da düzenlenen basın toplantısında, bir paravan şirketin, Orta Amerika´da yer alan Belize´de yapılacak lüks resort iddiasıyla kandırdığı binden fazla Amerikalı yatırımcının 100 milyon dolarını çaldığını açıklandı.

Maryland Bölge Mahkemesi´nde açılan davada FTC´nin edindiği dökümanlara göre toplam 24 paravan ve şirket, Belize´de aralarında hastane, oteller, golf sahaları, spa, kasino, mağazalar, kafeler ve restonların bulunacağı bir lüks bir resort açacaklarını söyleyip yatırımcılardan 100 milyon dolar para topladı.

Komisyon, sahte projedeki evlerin yatırımcılara 150 bin ile 500 bin dolar arasında satıldığını ifade etti. 10 yıl önce başlayan proje, hala bitirilmedi. Manhattan büyüklüğüne sahip inşaat alanında sadece 12 villanın yapımı tamamlandı. 

Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre, 10 yıl sonunda şüphelenen yatırımcılar, evlerini, projeyi kendilerine satanlara büyük kayıplarla geri sattılar ya da ödeme yapmadılar. Komisyon ise sanıkların mal varlıklarını dondurup, kayıp paraları eri almak için harekete geçti.


Geri Dön