26 / 04 / 2024

ABD'de satılan üçüncü en pahalı konutu kim aldı?

ABD'de satılan üçüncü en pahalı konutu kim aldı?

Çinli e-ticaret şirketi Alibaba'nın ortak kurucusu Joe Tsai, ABD'de satılan üçüncü en pahalı konutun sahibi mi oldu?



ABD New York'taki Manhattan bölgesinde bulunan en prestijli konuttan yaklaşık 157 milyon dolar bedelle iki kat alan gizemli kişinin, Çinli e-ticaret şirketi Alibaba'nın ortak kurucusu Joe Tsai olduğu ileri sürüldü.

CNBC'nin sözleşmeyle ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre; aynı zamanda NBA takımı Brooklyn Nets'in de sahibi olan Tsai, 220 Central Park South'ta toplamda 157.5 milyon dolar tutarla ve iki farklı sözleşme kapsamında 60. ve 61. katları satın aldı. Sözleşme dahilinde 18. kattaki stüdyo daire de yer alıyor. Tsai'nin bu evi de çalışanları için satın aldığı ileri sürüldü. 

ABD de satılan üçüncü en pahalı konutu kim aldı?

​Söz konusu satışın, ABD'de en yüksek üçüncü fiyatla gerçekleştirilen satış olarak kayıtlara geçtiğine dikkat çekildi. İlk sırada ise aynı binada Ken Griffin'in 2019 yılında 238 milyon dolara aldığı ev yer alıyor. 

ABD de satılan üçüncü en pahalı konutu kim aldı?

Tsai tarafından ise konuya dair doğrulama yok

Alibaba'nın ikinci büyük hissedarı olan Tsai'nin mal varlığı 10 milyar dolar olarak biliniyor. Tayvan'da dünyaya gelen ve 1990'lı yılların ortalarında New York'ta çalışan Tsai, Alibaba'da servet kazanmasının ardından vaktinin çoğunu Hong Kong ve San Diego'da geçiriyor. Tsai'nin hem Kanada hem Hong Kong pasaportu bulunuyor.

Türklerin ABD'deki konut yatırımları hızlandı!


Geri Dön