26 / 04 / 2024

Türklerin ABD'deki konut yatırımları hızlandı!

Türklerin ABD'deki konut yatırımları hızlandı!

Şans ABD'de ev sahibi olmak isteyen kişilerin ayağına geldi. Amerikan Merkez Bankası (FED) gelecek birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'den bugün konut alan kişiler çok karlı olacak; üstelik kira getirisi de artı kar sağlayacak.



Şans ABD'de ev sahibi olmak isteyen kişilerin ayağına geldi. Amerikan Merkez Bankası (FED) gelecek birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; bu durumda ABD'den bugün konut alan kişiler çok karlı olacak; üstelik kira getirisi de artı kar sağlayacak.

ABD'de gayrimenkul pazarının önemli oyuncularından International Realtors Group'un kurucusu Giovanna Guzman, Türk yatırımcıların bu büyük fırsatı kaçırmamalarına dikkat çekti. International Realtors Group ve Propert Invest USA şirketleri ABD'nin Miami ve Baltimore şehirlerinde büyük bir gayrimenkul portföyünün yönetimini gerçekleştiriyor. Gerek konut, gerekse iş yeri olarak pek çok cazip projeyi yatırımcılarla buluşturuyor.

Türklerin ABD deki konut yatırımları hızlandı!

TÜRK YATIRIMCILARA ÇAĞRI 

ABD'de konut sahibi olmak hemen her kişinin hayali. ABD'nin önde gelen emlak broker'ları arasında bulunan International Realtors Group (IRG) tam da bu hayalleri yanıtlayabilecek bir firma. Florida eyaletinin değişik yerlerinde konut, iş yeri ve arazilerle ilgili alım-satım işlemleri gerçekleştiren IRG, özellikle Miami'de yatırımda bulunmak isteyen yatırımcıları, buradaki inşaat sahipleriyle tanıştırıyor; hem yatırım yapmalarına, hem de şirket ortaklıkları kurmalarına destek sunuyor. Property Invest USA Şirketi Kurucusu ve Başkanı Cengiz Bayırlı, International Realtors Group'a (IRG) ortak olduklarına, IRG'nin Baltimore marketindeki ürün yelpazesine 85 bin dolardan başlayan konutları dahil edip her kesimden müşteriye hitap ettiklerine dikkat çekiyor. İki şirket bu şekilde güçlerini, bilgi ve birikimlerini buluşturarak ABD'de pazar paylarını genişletiyor. Türk iş ve sanat dünyasından pek çok ünlü isme Miami'de emlak broker'lığı yapan IRG, yatırımcılara konutlarından çıkmadan ABD'de yatırım yapma imkanı tanıyor. Baltimore da, Türk yatırımcıların son zamanlarda ilgi gösterdikleri alanlardan. Bu bölgede gerek konut, gerekse iş yeri olarak çok cazip projelerin yer aldığına vurgu yapan PIUSA şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Bayırlı, kendilerinden konutalan bir yatırımcının yüzde 10 net kazanç sağladığına dikkat çekti.

Türklerin ABD deki konut yatırımları hızlandı!

20 YILLIK TECRÜBE

Türk yatırımcılardan bölgeye inanılmaz bir talep geldiğinin altını çizen International Realtors Group'un kurucusu Giovanna Guzman ise son beş senede şirket olarak Türk yatırımcılara değişik projelerden 85 bin dolar ile 6 milyon dolar arasında değişik gayrimenkuller sattıklarını dile getirdi. Guzman, "Şirketimiz, 20 yılı aşkın Miami deneyimiyle en doğru fırsatları Türkiye'deki bireysel ve kurumsal yatırımcılarla buluşturmak ve onları en doğru şekilde yönlendirmek konusunda lider konumda. Deneyimlerimiz, tecrübeli ekibimiz, güçlü bağlantılarımız ve devam eden yatırım ve ortaklıklarımızla Miami ve Florida'da uzmanlığı ile tanınan bir marka haline gelen IRG, sizlerle birlikte hep ileriye doğru emin adımlarla lider ve yenilikçi bir şirket olmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

Türklerin ABD deki konut yatırımları hızlandı!

Emlak piyasasında büyük tecrübe

Boston'da iç mimari ve tasarım eğitimi alan International Realtors Group kurucusu Giovanna Guzman, Venezuelalı bir baba ve Kolombiyalı bir annenin kızı olmasından ve Latin Amerika'da değişik şehirlerde yaşamış olmasından ortaya çıkan tecrübe ve deneyimleri kapsamında, kurmuş olduğu International Realtors Group şirketini 20 yıllık Miami emlak piyasasındaki deneyimi ve birikimiyle farklı ve özel bir konuma sahip hale getirdi.

Türklerin ABD deki konut yatırımları hızlandı!

"SATIŞLARIMIZI İKİYE KATLAYACAĞIZ"

Cengiz Bayırlı, 2020 yılında ayda ortalama 90 konut sattıklarına, bu sayıyı 2021 yılında iki katına çıkarmayı hedeflediklerine ve dünyanın değişik noktalarında ofisler açarak büyümelerini sürdürdüklerine vurgu yapıyor.

ABD'nin Baltimore kentindeki konutlara Türk vatandaşların yoğun ilgisinin olduğuna dikkat çeken Cengiz Bayırlı ise, “Bir ayda 90 tane konut sattık, bunların yüzde 35'ini Türkler aldı. Fiyatları 85 ile 100 bin dolar arasında değişen bu konutların kiraları garanti. Üstelik üç yıl sonra konutları geri almayi garanti ediyoruz. Kiracıları Amerikan hükümeti tarafından garanti olduğu için biz de garanti edebiliyoruz. Evlerin hepsi özel, iki veya üç katlı. Arkalarında minik bahçeleri var. ABD'de ev almak için Amerikan vizesine de gerek yok” şeklinde konuştu.

Türklerin ABD deki konut yatırımları hızlandı!

Dünya Bankası kökenli

Property Invest USA şirketinin kurucusu ve başkanı Cengiz Bayırlı 1992 yılında üniversite eğitimi için ABD'ye gitti. Boston Üniversitesi'nden 1996 yılında mezun olmuş. İki sene Washington D.C.de Dünya Bankası'nda finansal danışman görevi üstlendi. 1993 yılından itibaren Miami'ye özel bir ilgisi olan Bayırlı, buradaki emlak ve yatırım fırsatlarını Türk yatırımcılarla bir araya getirme kararı almış ve harekete geçmiş. Önce Miami'de proje aşamasında olan inşaatlara kâr amaçlı yatırımlar gerçekleştirerek Miami ve Florida tanımış. 2004 yılında, "Miami'de Yaşam ve Yatırım Danışmanlığı" hedefiyle Miami'de konut sahibi olmak isteyen ya da yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılara hizmet sunmak amacıyla şirket kurmuş.

Türklerin ABD deki konut yatırımları hızlandı!

KİRA GARANTİ

Property Invest USA, kira bedelini yatırımcı yatırımını elinde bulundurduğu zaman boyunca garanti ediyor. Bunu yapmaktaki amacıysa yatırımları yeniden değerlendirmeye almak ve bir sonraki adımın ne olabileceğini, bir blok veya mahallenin yenilenmesi gibi, analiz etmek için birkaç senede yatırımcı kazanabilmek. Son 3 senede yalnızca Miami'de gerçekleştirilen yatırım tutarının 200 milyon doları aştığına dikkat çeken Guzman, “Bu miktara arazi veya proje yatırımı dahil değil. Bu yatırımların önümüzdeki iki yıl boyunca yüzde 20 civarında artacağını düşünüyorum” dedi.

Kovid-19 salgının ekonomiyi etkilediğini fakat bundan kendilerinin etkilenmediğini ifade eden Guzman, son zamanlarda gayrimenkul yatırımlarında özellikle Miami'nin ön planda olduğunu aktardı. “Miami, havası, doğal güzellikleri ve kültürel çeşitliliği gibi avantajlarıyla yaşamak için en çok aranan yerlerden biri haline geldi” diye konuşan Guzman, Türklerin ABD'de ev almalarının avantajlarını şu şekilde açıkladı:

Türklerin ABD deki konut yatırımları hızlandı!

"ABD'de yatırım yapmak sürekli yükselen bir trend. Kira getirileri Türkiye'ye nazaran en az 2-3 kat daha fazla. Ayrıca tapu işlemleri tamamen şeffaf ve tapu garantisi var. Miami'de 20 yıllık deneyimimizden dolayı yatırımcılarımıza çok iyi getiriler sağlıyoruz. Aynı avanatjları Baltimore'da da sunuyoruz. Türkiye'deki yatırımcılardan inanılmaz bir talep görüyoruz.”

ABD'den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!


Geri Dön