28 / 03 / 2024

Jeff Greene’nin Beverly Hills’teki malikanesi ABD’nin satışa çıkan en pahalı evi!

Jeff Greene’nin Beverly Hills’teki malikanesi ABD’nin satışa çıkan en pahalı evi!

Emlak milyarderi Jeff Greene’nin 195 milyon dolar fiyat biçtiği Beverly Hills’teki malikanesi, ABD’nin satışa çıkan en pahalı evi unvanını kazandı. 12 yatak odası ve 23 banyosu bulunan malikanenin bahçesinde bir üzüm bağı ve yapay şelale bulunuyor.



Los Angeles kentinde 25 dönüm arazi üzerine kurulmuş olan ‘aşk sarayı’ (Palazzo di Amore) lakaplı malikane, Amerikan emlak piyasasında yeni bir rekora imza attı. Emlak zengini Jeff Greene’nin 2007’de 35 milyon dolara satın aldığı ve içerisine 25 milyon dolarlık harcama yaptığı malikane, 195 milyon dolara satışa sunuldu. 12 yatak odası ve 23 banyosu bulunan malikanenin bahçesinde bir üzüm bağı ve yapay şelale bulunuyor. 10 bin şişelik bir şarap mahzeni, 50 koltuklu sinema ve 27 araçlık garajı bulunan malikanede 2 adet yüzme havuzu ve bir Türk hamamı da var. Malikanenin çevresinde oturan ünlüler arasında, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, erkek dergisi Playboy’un sahibi Hugh Hefner, yönetmen Ridley Scott ve arama motoru Google’ın CEO’su Eric Schmidt de bulunuyor.

 

Kirası 475 bin dolar

 

Son 7 yılda milyonlarca dolarlık tadilat geçiren malikanenin yemek salonu 250 kişi ağırlanabilecek kadar büyük. Greene satışa çıkartmadan önce malikanesini aylık 475 bin dolara kiralıyordu. Evin kiracıları arasında Suudi kraliyet ailesinden isimler de var.



Geri Dön