19 / 04 / 2024

ABD’den flaş karar! Benzin fiyatları düşecek!

ABD’den flaş karar! Benzin fiyatları düşecek!

Beyaz Saray, ABD'nin stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil sebebi ile çarşamba günü satış bildirimi yayımlanacağını duyurdu. İşte detaylar…



ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetiminin stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil değerindeki petrolün kullanıma sunulmasını planladığı öğrenildi.

Beyaz Saray'dan yapılmış olan açıklamada, Biden'ın çarşamba günü ABD enerji güvenliğinin güç kazanması, üretimin teşvik edilmesi ve aynı zamanda maliyetlerin düşürülmesine için yeni eylemleri duyuracağı bildirildi.

Yapılan açıklamada, bu kapsam dahilinde Enerji Bakanlığının aralık ayında teslim edilmek için stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil sebebi ile çarşamba günü satış bildirimi yayımlayacağı ifade edildi.

Söz konusu olan satışın mart ayında açıklanmış olan 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya verilmesi kararını tamamlayacağı kaydedilen bildiride, Biden'ın gerekir ise bu kış stratejik petrol rezervinden ekstra satışlara hazır olması için de Enerji Bakanlığı’na çağrıda bulunacağı açıklandı.

Yapılan açıklamada, Biden'ın petrol fiyatları varil başına 67-72 dolar arası ya da altına düştüğünde stratejik petrol rezervi sebebi ile petrol geri alımının yapılmasının planladığını açıklayacağı da açıklandı.

Beyaz Saray'ın yapmış olduğu açıklamasında, Biden'ın şirketleri daha düşük şekilde enerji maliyetlerini bir an önce tüketicilere aktarmaya çağırdığı kayda geçirildi.

 ABD’den flaş karar! Benzin fiyatları düşecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön