20 / 04 / 2024

ABD'li emlak yatırımcıları ve Mesut Özil Meksika takımı Nexaca’yı satın alacak!

ABD'li emlak yatırımcıları ve Mesut Özil Meksika takımı Nexaca’yı satın alacak!

Fenerbahçe’nin devre arasında Arsenal’den transfer ettiği yıldız futbolcu Mesut Özil, Meksika Futbol Ligi takımlarından Necaxa’nın sahiplerinden biri olacak. Mesut Özil’in de aralarında yer aldığı emlak yatırımcıları Al Tylis ve Sam Porter’ın öncü olduğu ABD’li yatırımcılar, kulubü satın alacak.



Fenerbahçe’nin devre arasında Arsenal’den transfer ettiği yıldız futbolcu Mesut Özil, Meksika Futbol Ligi takımlarından Necaxa’nın sahiplerinden biri olacak. Mesut Özil’in de aralarında yer aldığı emlak yatırımcıları Al Tylis ve Sam Porter’ın öncülük ettiğiABD’li bir yatırımcı grup, Nexaca’yı satın almak için harekete geçti.

Sözcü'de yer alan habere göre; emlak yatırımcıları Al Tylis ve Sam Porter’ın öncülük ettiği yatırım grubunda Mesut Özil’in dışında ünlü oyuncu Eva Longoria, top model Kate Upton ve eşi beyzbol oyuncusu Justin Verlander de yer alıyor. Necaxa Kulübü’nün sahibi Tinajero ailesinin de doğruladığı teklifin kabul edilmesi için Meksika Futbol Ligi Yönetimi’nden onay bekleniyor.

ABD li emlak yatırımcıları ve Mesut Özil Meksika takımı Nexaca’yı satın alacak!

Daha önce İngiltere, İtalya ve Fransa’da kulüp satın ABD’li yatırımcılar, ilk kez Meksika’da bir takım satın alacak. Yatırım şirketinin 9 haneli bir teklif yaptığı, fakat rakamın netlik kazanmadığı ifade edildi. Nexaca Kulübü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada kulübün dönüm noktasında olduğu dile getirilirken, kulübe tarihi ve stratejik bir yatırımın yapılacağı da açıklandı. 

BİR İLK OLACAK

ABD li emlak yatırımcıları ve Mesut Özil Meksika takımı Nexaca’yı satın alacak!

Eğer anlaşma yapılırsa bu, ABD’li bir yatırım şirketinin Meksika’da satın aldığı ilk futbol kulübü Nexaca olacak.

1923'te kurulan, ‘Elektrikçiler' lakaplı Necaxa, 18 takımlı Meksika Ligi’nde son sırada bulunuyor. Kulübün müzesinde 3 Meksika Ligi, 8 Meksika Kupası, 2 Kuzey Amerika Şampiyonlar Ligi, 1 Kuzey Amerika Kupa Galipleri kupası yer alıyor. Meksika Ligi, 128 milyon nüfuslu Meksika'nın en popüler spor organizasyonu olarak ön plana çıkıyor. Lig ayrıca Meksika’nın kuzey komşusu ABD'de yaşayan yaklaşık 40 milyon Meksikalı tarafından da ilgiyle takip ediliyor.

Galatasaray'ın Kemerburgaz tesislerinde çalışmalar başlıyor!


Geri Dön