19 / 04 / 2024

Abdulkadir Baykay: İnşaat sektörünün gidişatı iyi değil!

Abdulkadir Baykay: İnşaat sektörünün gidişatı iyi değil!

Baykay, kalite noktasında çok iyi bir ivme yakalanmasına rağmen, sektördeki tatlı kar dolayısıyla herkesin bu işe soyunduğunu dile getiren Baykay "işi bilen de bilmeyen de bu sektöre giriş yaptı" dedi.




Yatırımın cazibe merkezi: Arnavutköy Arnavutköy'ün, İstanbul'un, Türkiye'nin hatta dünyanın gözbebeği bir lokasyon olduğunu vurgulayan Baykay, "Gelişim noktasında sürekli büyüyen bölgemize yatırım yapmak isteyen herkesi bizimle irtibata davet ediyoruz" dedi. 



EM-Pİ gayrimenkul ve kale grup ortakları abdulkadir baykay M-Pİ olarak 5 yıllık bir firma olduklarını, ama arsa ve gayrimenkul sektöründe yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten EM-Pİ Gayrimenkul ve Kale Grup Ortaklarından Abdulkadir Baykay,"Arsa, arazi, tarla ve gayrimenkul üzerine çalışmaktayız. Sektörün gelişimiyle pararel şekilde, kalitemizle, kalite konseptimizle ve marka gücümüzle müşterilerimize çok özel bir yatırım danışmanlık hizmetlerini sunuyoruz. Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Avrupa Yakasındaki tüm ilçelerde, aynı zamanda Arnavutköy'de ağırlıklı olmak üzere çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Gerek ülkemiz içinden gerekse yurt dışından bu bölgelerle ilgili yatırım yapmayı düşünen müşterilerimize çok karlı çıkabilecekleri boyutlarda hizmet aktarımı gerçekleştiriyoruz" dedi. 



İnşaat sektörünün gidişatını çok iyi görmediğini, sektörde nitelikli projeler üretilmesine, kalite noktasında çok iyi bir ivme yakalanmasına rağmen, sektördeki tatlı kar dolayısıyla herkesin bu işe soyunduğunu dile getiren Baykay,"işi bilen de bilmeyen de bu sektöre giriş yaptı. 



Satışların büyük bir bölümü kredilendirme ile gerçekleştiğinden dolayı, ödeme noktasında yaşanan her zorlukta bankalar konutlara ve dairelere el koyuyor. Yakın zamanda en büyük gayri menkul zengininin bankalar olacağına dair bir izlenim ediniyorum. Bunun yanında arz ve talep konusundada, sektöre yapılan girişler dolayısıyla müthiş bir dengesizlik yaşandığını görüyoruz. Yaşanacak gayri menkul fazlalığının nasıl eritileceği noktasında sektörün doğru verilerle doğru analiz gerçekleştirmesi kanaatini taşıyorum. İşi bilenin de bilmeyenin de sektöre giriş yapması dolayısıyla da iflaslar ve çöküşler yaşanacağını öngörmemiz gerekiyor" diye konuştu. 

Firma olarak konut üretimi de gerçekleştirdiklerini, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ve Çatalca'da şu ana kadar 500 daire yaptıklarını belirten Baykay,"Biz de bu konutları standartlara uygun şekilde gerçekleştirdik. Depreme dayanıklı,yapı denetimi gerçekleştirilmiş, nitelikli projelerimizden sahip olanlar, bizlere bu noktada memnuniyetlerini aktarıyorlar. Yatırım yapmak için bizlere gelenlerin öncelikle bütçelerinin ne olduğunu,talep ettiği şeyin ne olduğunu, talep ettiği bölgenin neresi olduğunu dikkate alarak kendilerine alternatifler sunarız" açıklamasını yaptı. 



Arnavutköy'ün, İstanbul'un, Türkiye'nin hatta dünyanın gözbebeği bir lokasyon olduğunu vurgulayan Baykay,"Dünyanın en büyük havalimanı buraya yapılıyor, Kuzey Marmara otobanı bu bölgeden geçiyor. Bunun yanında açıklanmamış ama dillendirilen Kanal İstanbul projesi de bu bölgenin sınırları içinde yeralıyor. Dolayısıyla gelişim noktasında hızla büyüyen, projeleriyle bir ışık gibi parlayan bölgemize yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcıları bölgemize bekliyoruz, bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.


Milli Gazete Ek 


Geri Dön