26 / 04 / 2024

Abdullah Kiğılı: Özdilek çok başarılı!

Abdullah Kiğılı: Özdilek çok başarılı!

Metrocity, Kanyon, Zorlu gibi AVM'lerin olduğu bölgede AVM açan Hüseyin Özdilek'e en ilginç yorum Abdullah Kiğılı'dan geldi: Yapma dedim. Buraya AVM açma dedim ama Özdilek çok başarılı.



Uludağ'da devam eden ekonomi zirvesinde dün perakendeciler konuştu.

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Kiğılı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, ve Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


20 yıl önce hazır giyimcilerin sesinin çıkmadığını ancak şimdi kükremeye başladığını anlatan Abdullah Kiğılı, "Avrupa'da bir kumaş fuarına gittiğimizde Türk olduğumuz için yer vermezlerdi. Şimdi ise bana randevu vermeyenlere istediğim saatte istediğim yerde randevu veriyorum. Bu duruma geldik" dedi. 


6.500 kişiye istihdam Oturumun moderatörü Selen Kocabaş'm Hüseyin Özdilek'e sorduğu, "Yeni açtığınız Özdilek Park İstanbul AVM nasıl gidiyor" sorusunda araya giren Kiğılı, "Yapma dedim. Buraya AVM açma dedim. Ancak AVM sahipleri içinde iki kişi tanıyorum biri Aziz Torun diğeri de Hüseyin Özdilek İkisi de çok başarılı" yorumunu yaptı. 


Özdilek olarak 15 noktada 6 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarının altını çizen Hüseyin Özdilek ise "Yalova'da geçmişte aldığımız bir fabrikanın önüne 400 metrekare mağaza açtık. Yolda gelip geçenler sürekli mağazamıza uğrardı. Çok başardı bir yer oldu. Bu başarı Rahmetli Vehbi Koç'un da dikkatini çekmişti ve gelip bizi tebrik etmişti. Açtığımız mağaza aslında Türkiye'de ilklerden biri. Büyük mağazacılığa önce biz başladık" diye konuştu. 


Satın alma yapabiliriz 23 ülkede 507 mağaza ile hizmet verdiklerini ifade eden Vahap Küçük, "Orta vadede herhangi bir evlilik düşünmüyoruz ama kısa vadede satın alma yapabiliriz" dedi. 


Perkandenin bir gönül işi olduğuna değinen Mehmet Nane ise Carrefour'da yakaladıkları başarının nedeninin 'globalleşme' olduğunu ifade etti. Carrefour'un uluslararası birikimiyle Sabancı'nın yereldeki tecrübesini birleştirdiklerini kaydeden Nane, müşterinin aklına ve kalbine hitap edilmesi gerektiğini söyledi. 


Levent Çakıroğlu: Doğuda fırsat fazla KOÇ Holding CEO Vekili Levent Çakıroğlu, dünya ekonomisinde ağırlık merkezinin doğuya doğru kaymaya devam ettiğini söyledi. Dünya ekonomisinin büyüdüğünü belirten Çakıroğlu, "Türkiye, genç nüfusu, satın alma gücü ile büyük potansiyeli olan bir ülke. Türkiye'nin dışında kocaman bir dünya pazarı var; keşfedebileceğimiz başarılı olabileceğimiz. Baktığımız zaman kriz dönemleri dahil ülkeler farklı dinamikler gösterse de dünya ekonomisi büyüyor. Bir taraftan da ağırlık merkezi doğuya doğru kaymaya devam ediyor. Dolayısıyla bir fırsat var" diye konuştu. 


Vatan



Geri Dön