19 / 03 / 2024

Abu Dabi trafiği Türklere emanet!

Abu Dabi trafiği Türklere emanet!

Akıllı kent ve trafik sistemleri ile dünya liginde önemli bir oyuncu haline gelen ekin Technology, Abu Dhabi trafik sistemlerinin yönetimi için Akıllı Trafik Merkezi'nin kurulması ve trafiğin bir merkezden yönetilmesini kapsayan anlaşma EXPO 2020'ye kadar



Akıllı kent ve trafik sistemleri ile dünya liginde önemli bir oyuncu haline gelen ekin Technology, Abu Dhabi trafik sistemlerinin yönetimi için Akıllı Trafik Merkezi'nin kurulması ve trafiğin bir merkezden yönetilmesini kapsayan anlaşma EXPO 2020'ye kadar sistemin işlemesi sağlanacak. Sisteme trafikte yüzde 5 ila yüzde 25 arasındaki bir orada iyileşme gerçekleşmesi öngörülüyor. Gaziantep'ten Dubai'ye, Ankara'dan Bakü'ye, Türkiye ve yurtdışında birçok akıllı şehir ve akıllı trafik uygulamasına imza atan ekin Technology'nin Abu Dabi Projesi, tüm trafiği bir merkezden yöneterek, kontrol ve denetim altında tutuyor.


Şehirlere örnek olur


Abu Dabi Akıllı Trafik Merkezi ile eve ulaşma süresinin kısalması, benzin tasarrufu, karbon salımının azalması, ambulans, polis, itfaiye gibi kamu araçlarının bekleme yapmadan geçmesi mümkün olacak. Şirketin sahibi Akif Ekin, ''Trafikte akıllı sistemler kullanmamak hem zaman kaybına hem maddi kayıplara neden oluyor. Akıllı Trafik Merkezi'nin olumlu sonuçlarının gelişen şehirlere örnek olacağına inanıyoruz.'' dedi.


Akşam


Geri Dön