25 / 04 / 2024

Accor Hotels İstanbul’daki iki otelini mayısa kadar kapatıyor!

Accor Hotels İstanbul’daki iki otelini mayısa kadar kapatıyor!

Fransa merkezli Accor Hotels Grubu 2005’ten bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Accor Hotels Grubu koronavirüs salgını nedeni ile İstanbul’da iki otelini kapatıyor…



Dünya devi Accor Hotels bünyesinde birbirinden ünlü otel markaları bulunduruyor. Sofital, Pullman, M Gallery. Grand Mercure, Mercure Novotel grubun dünyaca ünlü markaları arasında yer alıyor.

Para Dergisi’nin bu haftaki sayısında yer alan habere göre; Accor Hotels’in, Türkiye’de ki en önemli partneri Akfen Holding. 2007’de ilk oteli de Akfen Holding ile açtı. O zamanlardan bu zamana kadar 15 otel açtı. Bu iş birliği Rusya’da da devam etti. Accor Hotels’in Türkiye’de 30 oteli vardı. Rixos ile ortaklık sonrasında bu sayı 50’ye ulaştı. 2023’e kadar bu sayının 99 olması planlanıyor.  En sonun yatırımı ise grubun lüks markalarından Sofitel ile İstanbul Taksim’de yapıyor.

Gelelim kulisimize.. Türkiye’de büyümesini sürdüren grup iki oteli için önemli bir karar vermiş. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde seyahat kısıtlamaları başladı.  Grup özellikle İstanbul’un tarihi yarım adasındaki iki oteli bu kısıtlamalardan haliyle etkilenmiş.

Accor, Rixos için tekrar masada!

Sofitel İstanbul Taksim kapılarını açtı!


Geri Dön