26 / 04 / 2024

Acil paraya ihtiyacı olanlar dikkat! 1 Ekim kritik tarih

Acil paraya ihtiyacı olanlar dikkat! 1 Ekim kritik tarih

Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren değişiklikler gelmekte. Yeni tüketici düzenlemesinin 1 Ekim'de yürürlüğe girmesiyle birlikte pek çok konuda yeni bir dönem geliyor. Kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara, satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar yeni uygulamalar yapılacak.



Tüketiciler için yeni dönem 1 Ekim'den itibaren başlayacak. Yeni tüketici düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle kredi hayatımızda birçok şey değişecek. Yeni kanun gereği, tüketici ve konut kredileri verilirken krediyle ilgili olmayan sigortalar, yan finansal ürün ve hizmetler yasak olacak. Tüketicilerin e-ticaret alışverişlerinde taraf olduğu mesafeli sözleşmelere ilişkin aracı hizmet sağlayıcılar, tüketicilerin bildirim ve taleplerini ileterek takip edebilecekleri kesintisiz bir sistem kurulacak. Özel servis istasyonlarına "yetkili servis istasyonu" algısı oluşturacak şekilde hizmet vermelerinin önlenmesi için fiş, tabela ve broşür gibi her türlü tanıtım ve faaliyetlerinde "özel servis" ibaresi kullanma zorunluluğu getirilecek. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...

Devre tatiline ilişkin düzenlemeler, kanunun yayımıyla birlikte yürürlüğe girdi. Kanundaki hükümlerin büyük bölümü ise 1 Ekim'den itibaren uygulamaya konulacak. Nisandan sonra bunlara ilişkin bazı ikincil düzenlemeler de yapıldı. Kanunla gelen yeni düzenlemeler şunlar:

Taksitle satış sözleşmelerinde tüketicinin temerrüde düşmesi halinde, tüketiciler lehine düzenleme yapıldı. Tüketicilerin temerrüde düşmesi halinde tüm borcun talep edilebilmesi hususunda sözleşme bedelinin dikkate alınması sağlanarak, ödeme güçlüğüne giren tüketicinin tüm borcunu ödemesinin daha geç talep edilmesi sağlandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön