25 / 04 / 2024

Açlık aldı başını gitti Asgari ücretli 1 sıfır geriden başlıyor

Açlık aldı başını gitti Asgari ücretli 1 sıfır geriden başlıyor

Türk-İş’in açıkladığı verilere göre 4 kişilik aile için belirlenen açlık sınırı 6 bin 840 lira oldu. Son belirlenen 5 bin 500 liralık asgari ücretin bir hayli üzerinde olan rakam ülkedeki ekonomik sorunların da adeta bir özeti niteliğinde.



Türk-İş'in, çalışanların yaşam koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışlarının aile bütçesine yansımalarını belirlemek için her ay yaptığı 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın Temmuz 2022 sonuçları belli oldu.

Çalışmaya göre, bu ay 4 kişilik ailenin sağlıklı ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması karşılığını ifade eden 'açlık sınırı' 6 bin 840 lira oldu. 

Gıda ile giyim, konut, sağlık, ulaşım, eğitim ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarını hedefleyen 'yoksulluk sınırı' ise 22 bin 280 lira olarak belirlendi. 

Evli olmayan bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık en az 8 bin 930 lira olarak tespit edildi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön