19 / 04 / 2024

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’de toplam konut satışlarında sıfır tabir edilen yeni konutların payının 10 yılın en düşük seviyelerinde olduğunu söyledi.



Türkiye'de Ağustos'ta toplam konut satışları yıllık bazda yüzde 12.7 azaldı ve 123 bin 491 adet şeklinde gerçekleşti. Açıklanan resmi detaylara göre, bunun içerisinde sıfır tabir edilen birinci el konut satışının sayısı da 39 bin 25 şeklinde açıklandı. Böylelikle de sıfır konutların toplam satış içindeki payı da yüzde 31’in altına düştü.

Yaptığı son dakika açıklamasında ülkemizde yıllık bazda konut satışlarındaki belirgin düşüşün dikkat çekici olduğuna değinen Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş fakat gerçek analizin sıfır konut satışları üzerinden yapılması gerektiğini dile getirdi. 2. el pazarında yüksek fiyatlardan kar elde edenlerin ve/veya zor duruma düşerek satış yapmak zorunda kalanların satışları olabileceğini dile getiren Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bu sebeple de ekonomik büyümeyi gösteren esas rakamın sıfır konut satışları olduğunu dile getirdi.

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!

Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada yeni konutların satışının toplam içindeki payının 10 yılın en düşük seviyelerinde olduğunu belirtti.


Geri Dön