26 / 04 / 2024

Adana Çukurova'daki kentsel dönüşüm onay bekliyor!

Adana Çukurova'daki kentsel dönüşüm onay bekliyor!

Adana’nın en modern ilçelerinden biri olan Çukurova’nın CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özgen, bir zamanlar “tekstilin başkenti” olarak bilinen Adana’nın bugün fabrika mezarlığına döndüğünü belirtti.



Adana’nın en modern ilçelerinden biri olan Çukurova’nın CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özgen, bir zamanlar “tekstilin başkenti” olarak bilinen Adana’nın bugün fabrika mezarlığına döndüğünü belirtti.


Adana’nın en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken Özgen, “İşsizlik o boyutlara ulaşmış durumdadır ki sadece belediyemize iş için başvuran insan sayısı 45 bini aştı. Adana’nın yanlış teşvik politikası yüzünden Türkiye’nin kamu yatırımı yapılan 81’inci ili durumuna düştü. Adanamız şu anda  işsizlikte Türkiye şampiyonu” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ONAY BEKLİYORUZ”

Göreve geldikleri günden bu yana Çukurovalı vatandaşlara yönelik söz verdikleri projeleri birer birer gerçekleştirdiklerini de anlatan Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özgen, “İlçemizdeki Kentsel dönüşüm projemiz ile ilgili bakanlıktan onay bekliyoruz. Onaylandığından itibaren bu konuya start vereceğiz” diye konuştu.


Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özgen’e  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı girişimi baştka olmak üzere Çukurova’nın sorunları ve projeleriyle ilgili yönelttiğimiz sorular ile aldığımız yanıtlar şöyle:


-Kısa bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast girişiminde bulunuldu. Bu  suikast girişimi ile ilgili neler söyleyeceksiniz?


Genel Başkanımıza yapılan bu saldırı, Türkiye’de hiç kimsenin güvende olmadığının açık ve net kanıtıdır. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı açık bir suikast girişimidir.  Demokrasimiz bu saldırıyla birlikte bir kez daha yara almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün örgütleri, Genel Başkanıyla kenetlenmiştir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte bu ülkede terörün bitmesi için her türlü mücadeleyi verecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de, terör kimden gelirse gelsin, kim tarafından yapılırsa yapılsın, şiddetle, nefretle lanetlemeye ve kınamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde yine bu ülkeye barışın ve kardeşliğin gelmesi noktasında elimizden gelen bütün katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Ülkemize, gerçek anlamda demokrasinin gelmesi için barışın, kardeşliğin gelmesi için bütün mücadelemizi yılmadan, korkmadan, usanmadan vermeye devam edeceğiz.


-Çukurova Belediyesinin  Çukurovalılara yönelik ne tür projeleri var?

İhtiyaç duyulan her mahalleye Emekli Dinleme Evleri ve Semt Kreşleri yapıyoruz. 1 ay içerisinde Beyaz Evler Mahallesi’nde Emekli Dinlenme Evimiz hazır hale gelecek. Yapımına başlanan 6. Emekli Evi’miz de 100. Yıl Mahallesine olacak. Park Bahçeler Müdürlüğümüz Bülent Ecevit Sanat Parkı, Satranç Parkı ve Mangal temalı parklarımızın yapımına devam ediyor. Mahfesığmaz Mahallesi'nde Can Çocuk Parkı'nda merakla beklenen Kadın Sohbet Evimiz hazır. Yaz dönemi yapılan 9 parkımızla birlikte hepsinin açılışını yaz bitiminde yapacağız. İhtiyaç duyan ailelerimiz için belediye kreşlerimizin sayısını artırmaya devam edeceğiz. Halk gününü katılamayan halkın belediyeden isteklerini kolaylıkla ulaştırması için ilçenin tüm muhtarlıklarına ‘Belediye İletişim Merkezi’ kuracağız.Belediye İletişim Merkezi protokolünü, ilçedeki 27 mahalle muhtarıyla birlikte imzaladık. Halkımızın muhtarlarımıza ilettikleri sorunları yeni kuracağımız ‘Belediye İletişim Merkezi’ aracılığı ile resmi olarak alıp, sorun ve talepleri, en geç bir hafta içinde çözüme kavuşturmuş olacağız. Böylelikle, hizmetlerimizle modern hale gelen ilçemizdeki sorunları, daha seri şekilde tespit edip, müdahale edebileceğiz. Ayrıca Adana’ya Jurassic Parkı kazandırdık. Atıl olan bir parkı içerisine üçte biri olan bir yere yap beraber işlet devret modeli ile yeni bir çığır açtı Sayın Başkanımız. 15 yıllığına özel bir firmaya verildi. Şu anda çevre illerden bir sürü kişinin katılımı ile iç turizmimizi hareketlendirdi. Bunun gibi belediyenin kasasından 1 TL. dahi çıkmadan spor tesisleri yap beraber işlet devret modeli ile yapılmaktadır. Yapımı bitmiş olan var, devam edenler var.


-Jurassic Park ile ilgili bir dönem gereksiz olduğuna dair söylemlerde bulunulmuştu. Hatta bazı kimseler buna yönelik tepkilerini de dile getirdi. Sanırım şimdi Çukurovalılar bu parkı benimsedi.

Elbette. Çünkü ülkemizin özellikle Adana’mızın yatırıma ihtiyacı var. Yatırımcılara böyle davranırsanız yatırımcı Adana’ya gelmiyor.  Dolayısıyla öncelikle bu işe karşı çıkan taraflar maalesef üzülerek  ifade ediyorum herkesin bildiği üzere partililerimiz karşı çıktı. Karşı çıkma sebepleri ise “Sayın Başkan benim çocuğumu işe almadı” diye serzenişte bulundular. Böyle bir bireysel tepki ile karşı çıktılar ama hiçbir şekilde sonuç alamadılar.  Orası çok güz bir yer oldu. En azından hafta sonları herkes Real’e, AVM’ye gideceğine oraya açık havaya gidiyor. Çocukları ile güzel zaman geçiriyor. Adana’nın eksiğini biz tamamlamış olduk.


-Çukurova ilçesinin en büyük sorunu nedir?

Adana’nın en büyük sorunu işsizlik. İşsizlik o boyutlara ulaşmış durumdadır ki sadece belediyemize iş için başvuran insan sayısı 45 bini aştı. Adana’nın yanlış teşvik politikası yüzünden Türkiye’nin kamu yatırımı yapılan 81’inci ili durumuna düştü. “Bir zamanlar ‘tekstilin başkenti’ olan  Adana  bugün fabrika mezarlığına döndü ve işsizlikte Türkiye şampiyonu. Başkanımız Sayın Soner Çetin de, bunu öngörerek, benim idaremde İstihdam Birimi oluşturdu. Belediyemize iş için başvuranları, özel şirket ve firmalarla köprü oluşturarak, vatandaşlarımızı iş sahibi yapıyoruz. Bugüne kadar 45 bini aşan başvuru aldık. Bu başvurulardan 3 bin vatandaşımızı işe yerleştirdik.


-Kentsel dönüşüm ile ilgili son durum nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında son dönemde 3 bakan değişti. Yeni Bakan’dan umutluyuz. Bu sadece CHP'nin meselesi değil. Kentsel dönüşüm projemiz,Türkiye'nin beğenilen, takdir edilen örnek projesidir. Sayın Bakanımız bu sorunu yakın zamanda çözecektir diye umuyorum. Onayı bekliyoruz. Proje onaylanır onaylanmaz, kentsel dönüşüme start vereceğiz.


-Son olarak neler söylemek istersiniz?

Ayağımızı gazdan çekmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halka seçim döneminde ne vaat ettiysek hepsini yerine getirmenin çabası içerisindeyiz.  Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin yapamayacağı hiçbir konuda halka vaatte bulunmadı. Bulunduklarını da yerine getirdi ve getirmeye devam edecek. Şeffaf hesap verilebilir sosyal demokrat belediyeciliğin örneğiyiz.


Çukurova Press


Geri Dön