29 / 03 / 2024

Adana Kozan'a doğalgaz ne zaman gelecek?

Adana Kozan'a doğalgaz ne zaman gelecek?

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Kozan ilçesine doğal gaz hizmeti götürülmesine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.



Adana Kozan a doğalgaz ne zaman gelecek?


CHP  Adana  Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Kozan ilçesine doğal gaz hizmeti götürülmesine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkmen sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Türkmen önergesinde "Ekonomik ve çevreci bir enerji kaynağı olan doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması büyük bir öneme sahiptir. Doğalgaz yatırımlarının il ve ilçelere ulaştırılması başta o bölgenin ekonomik kalkınmasına ve çevre sağlığına verdiği katkının yanında bölgenin ucuz enerjiye kavuşması ile tarım ve sanayi üretiminin artmasına, çevre kirliliğinin azalmasına topyekun ekonomik refahın artmasına olanak tanımaktadır.


Adana ili Kozan ilçemizde yıllardır dillendirilen ve talep edilen doğalgaz ile ilgili yatırım bir türlü gerçekleştirilememiş ve Kozan doğalgaza kavuşamamıştır. Kozan’m hemen yanı başında ve 35 kilometre mesafede bulunan Osmaniye’nin Kadirli ilçesi doğalgazdan yararlanırken, Kozan’a doğalgazın getirilmemesi ilçe halkı, tarım ve sanayi üretimi, çevresi ve ekonomisi için bir handikaptır.


Ormancılık, madencilik, tarım ve hayvancılığın ağırlıklı olarak yapıldığı Kozan ilçemizin doğalgaza kavuşması başta tarım ve sanayi üretimini artıracak, konut ve işyerleri ucuz ve çevreci enerjiye ulaşacak dolayısıyla da Kozan, Adana, bölge ve ülke ekonomisi kazanacaktır." dedi.


Türkmen'in soruları

1- Kozan ilçesi doğalgaza ne zaman kavuşacaktır?


2- Kozan ilçesinin doğalgaza kavuşturulması için planlanan, yürütülen veya uygulamaya konan bir çalışma ya da proje var mıdır? Var ise çalışma veya projenin detaylarım açıklar mısınız?





Geri Dön