20 / 04 / 2024

Adana Müze Kompleksi'nde çalışmalar tamamlandı!

Adana Müze Kompleksi'nde çalışmalar tamamlandı!

Vali Mahmut Demirtaş, eski Milli Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu alanda yapımı devam eden Adana Müze Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.



Vali Mahmut Demirtaş, eski Milli Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu alanda yapımı devam eden  Adana  Müze Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.


Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Eski Milli Mensucat Fabrikası'nın bulunduğu alanda yapımı devam eden ve Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük müzesi olma özelliği taşıyan Adana Müze Kompleksi'nde yapılan çalışmaları inceledi. Müze kompleksi tamamlandığında, Adana'nın dünya çapında bir kültürel değere sahip olacağına dikkat çeken Vali Mahmut Demirtaş, müteahhit firma yetkililerince sürdürülen çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istedi.


YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Vali Mahmut Demirtaş incelemeleri sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ile müteahhit firma yetkililerinden ayrıntılı bilgiler aldı. Çevre düzenlemesi imalatları kapsamında, yangın kulesinin onarılması, havuz yapımı, iç avlu peyzaj düzenlemesi ve sütunlu yol çelik konstrüksiyon imalatları ve giriş pergole imalatları, A Blok alçıpan duvar imalatları, B Blok camlı yürüme yolu, korkuluk ve wiremesh imalatlarının tamamlandığı bildirildi.


ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Firma yetkililerince yapılan açıklamada, G2 Blok'ta döşeme betonlarının kırılması, çatı sökülmesi, ahşap makasların tadilatı, temel kazı, dolgu, izolasyon ve betonarme temellerinin yapılması imalatları ve çelik konstrüksiyon imalatları ile duvarlarda derz açılması, derz yapılması, duvar kırılması, örülmesi, çürütme, A ve B bloklarda havalandırma kanalları ve menfezlerinin imalatları ve A, B, C, D ve G2 bloklardaki inşaat çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.


Sabah


Geri Dön