29 / 03 / 2024

Adana OSB'den çalışanları için 5 bin konut!

Adana OSB'den çalışanları için 5 bin konut!

Adana Hacı Sabancı OSB, çalışanlarını ev sahibi yapmak için harekete geçti. Adana OSB, Sanayi Kent projesi kapsamında 5 bin konut üretmeyi hedefliyor.



Türkiye’nin büyüklük ve kapasite bakımından ilk 10 organize sanayi bölgesi arasında bulunan  Adana  Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) çalışanlarının konut ihtiyacını çözmek için Sanayi Kent kuruyor. 


AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB’de 407 işletmede 34 bin kişinin istihdam edildiğini söyleyerek, “Çalışanların yüzde 80’ni bölge dışından geliyor. Çalışanlarımızı 30 kilometrelik bir mesafeden yüzlerce servis aracı ile getirtmek zorunda kalıyoruz. Bu soruna çözüm aramak için işverenler ve işçilerle yaptığımız toplantılarda Sanayi Kent projesini geliştirdik, bunu bakanlıklarla ve  TOKİ  ile görüşerek süreci başlattık” ifadelerini kullandı. 


Sanayi Kent’in kurulmasının, birden çok avantaj sağlayacağını vurgulayan Sütçü, “Projenin şehir içi trafik yoğunluğunun azaltılmasından, çalışanların bağlılık duygusunun artmasına; ulaşımda geçen zaman kayıpların minimum düzeye indirilmesinden çalışanların ailelerine ve kendilerine daha fazla zaman ayırma imkanına kadar bir çok avantajı bulunuyor. Bu sayede de çalışanlarımızın refah ve mutluluğu artacak. Dolayısıyla iş verimine ciddi katkıları olacak. İşçilerimiz artık yürüyerek ya da bisikletle iş yerlerine ulaşabilecekler. Projenin hayata geçmesi ile işçi işveren arasındaki bağ kuvvetlenecek ve işçi sadakatinde de ciddi oranda artış sağlanacak” şeklinde konuştu.


Sütçü, açıklamalarına şöyle devam etti: “Proje için yatırım ihtiyaç analizi kapsamında hazırlanan anket çalışmasında, çalışanlar ve firma yetkilileri ile mevcut durumda yaşanan sorunlar, ihtiyaçlar ve talepler belirlenmiştir. Projenin en önemli çıktısını oluşturacak yatırım fizibilite raporunun oluşturma sürecinde Adana’nın ve AOSB’nin ihtiyaçlarının irdelenmesi ve SWOT-PEST analizlerinin yapılması amacıyla, kamu ve özel sektör temsilcileri, akademisyenler, ve uzmanların katılım sağladığı bir çalıştay gerçekleştirildi. Bunun sonucunda Sanayi Kent’in kurulması kararlaştırıldı. AOSB’ye tahsis edilecek arazide yapılması planlanan ‘AOSB Sanayi Kent’in işçisiyle işvereniyle, mühendisiyle 4 bin nüfusluk bir ekonomi oluşturmasını bekliyoruz.”


AOSB çalışanlarının projeye olumlu baktiğını belirten Sütçü, “İşçilerin yüzde 38 kendi evlerinde oturuyor, yüzde 33’ü ailesine ait evde oturuyor ve buna karşılık yüzde 30’u kira ödüyor. Ankete çalışanlara ‘İş yerinize çok yakın bir alanda yapılacak uygun ödeme koşullu konut projesine katılmak ister misiniz?’ sorusu yöneltilmiştir. Soruya yüzde 76,2’lik bir kısmı “Evet” demiştir” dedi.



Dünya


Geri Dön