23 / 04 / 2024

Adana Seyhan'da kamu arazisi işgaline son verildi!

Adana Seyhan'da kamu arazisi işgaline son verildi!

Adana'da imar planı yeşil alan olan bölgeyi 6 yıldır işgal eden Erman Şen'e ait Erva Çiçekçilik Ltd. Şti.'ne pazartesi gününe kadar alanı boşaltması için süre verildi.



Kamu arazisini 6 yıldır ‘babasının malı gibi’ kullanan işgalcilere Seyhan Belediyesi tarafından üç gün süre verildi. Bu süre içinde tesis ya boşaltılacak ya da yıkılacak


Adana'da imar planında yeşil alan olarak görülen yeri yaklaşık 6 yıldan beri işgal eden Erman Şen'e ait Erva Çiçekçilik Ltd. Şti., kamu arazisini artık kullanamayacak. SABAH Güney'de manşetten verilen "Babasının malı sanki" başlıklı haber üzerine harekete geçen Seyhan Belediyesi yeşil alan işgaline dur dedi. Haberi ihbar kabul ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Zeydan Karalar, işgalcilere 20 Şubat 2017 Pazartesi gününe kadar süre verdiklerini, bu süre içinde alanı boşaltmamaları halinde ise ekiplerin giderek yıkacağını belirtti.


DEV BİR SERA TESİSİ

Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzetbegoviç Bulvarı ile Abidin Dino Caddesi'nin kesiştiği kavşakta bulunan kamu arazisi Erman Şen'e ait Evra Çiçekçilik Ltd. Şti. tarafından yıllar önce işgal edildi. Burada çiçek üreten ve satan şirket, resmi makamların ses çıkarmaması ve yapılan işgali görmezden gelmesi üzerine işi daha da büyüttü ve kamu arazisine dev bir sera tesisi yapmaya koyuldu. Alanın zeminini betonla kaplayan Erman Şen, seracılık için altyapı çalışmalarına başladı.


Bölgede yaşayan mahalle sakinlerinin halka ait olması gereken yeşil alanın izinsiz olarak işgal edildiği yönündeki şikayetlerinin artması üzerine SABAH Güney konuyu manşetine taşıyarak, işgale derhal son verilmesini istedi. Haberimizi ihbar kabul eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ekiplere talimat vererek, Gürselpaşa Mahallesi'nde Aliya İzzetbegoviç Bulvarı ile Abidin Dino Caddesi'nin kesiştiği alandaki yeşil alan işgaline son verilmesini istedi. Karalar şöyle dedi:


PAZARTESİ GÜNÜ SON

"Gazetenizdeki haber ihbar kabul ederek gerekli incelemeler yapıldı. İşgal edilen alanın yeşil alan olduğu tespit edildi ve gerekli yasal işlemler başlatıldı. Zabıta Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri söz konusu yeri mühürleyip alanın tahliye istedi. Bunun içinde kendilerine 20 Şubat Pazartesi gününe kadar süre verildi. Tahliye olmaması durumunda ilgili yapı belediyemiz ekipleri tarafından yıkılacak ve yapı sahipleri hakkında imar kirliliğine neden olmaktan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır."


TESPİT YAPILDI MÜHÜR VURULDU

Seyhan Belediyesi Zabıta ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kamu arazisine dev bir sera tesisi kurmak isteyen Erman Şen'e ait Erva Çiçekçilik Limited Şirketi'nin kapısına mühür vurdu. Tutanak tutan ekipleri, işyeri sahibi Erman Şen'e imzalatarak tutanağı tebliğ etti. Üç gün içinde tesis sökülmezse, belediye ekipleri gelip işgali ortadan kaldıracak.


Sabah


Geri Dön