23 / 04 / 2024

Adana trafiğine neşter!

Adana trafiğine neşter!

Adana Ocak ayı ilk toplantısı Başkan Hüseyin Sözlü Başkanlığında yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hayata geçirecekleri yeni projelerle kent trafiğini rahatlatmak istediklerini söyledi.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hayata geçirecekleri yeni projelerle kent trafiğini rahatlatmak istediklerini söyledi. 


HİZMETLERİ ANLATTI 


Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ocak ayı ilk toplantısı Başkan Hüseyin Sözlü Başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden Seyhan'da temelleri atılan 4 köprü. Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli,Pozantı, Kozan ve Feke'deki asfalt ve yol çalışmalarını anlatan slayt izletildi. Sözlü, 2015 yılı içerisinde 1000 kilometre yol yapılacağını söyledi. 


ULAŞIM MASTER PLANI 


Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, Adana'nın en büyük sorununun ulaşım olduğunu kaydetti, ulaşım master planının yapılmasını önerdi. Seyhan Nehri üzerinde yapılacak köprüler hakkında bilgi veren Sözlü de "Trafik sorunu metropol kentlerin ortak sorunudur ama, bu Adana'nın kaderi olmamalıdır" dedi. Sözlü, yeni köprü ve bulvarlarla Adana'nın artan araç sayısının yükünü karşılamak istediklerini kaydetti. 


İmar uygulaması Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, 100. Yıl Mahallesi'nden Karahan'a kadar imar uygulaması yaptıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi gündemine de gelecek bu uygulamayla bölgenin rahatlayacağını, uygulama öncesi ASKİ'nin kanalizasyon çalışmalarını bitirmesi gerektiğini bildirdi. Çetin, Karahan ile Memişli arasına köprü yapılmasını da istedi. 


Adana Beş Ocak


Geri Dön