25 / 04 / 2024

Adana ve Mersin HiltonSA Otelleri güneş enerjisine Vaillant ile geçti!

Adana ve Mersin HiltonSA Otelleri güneş enerjisine Vaillant ile geçti!

Yenilenebilir enerjili ürünler alanında dünyanın önde gelen markası Vaillant, Mersin HiltonSA’ya dünyanın 4. en büyük drainback güneş enerji sistemini kurdu...



Yenilenebilir enerjili ürünler alanında dünyanın önde gelen markası Vaillant, Mersin HiltonSA’ya dünyanın 4. en büyük drainback güneş enerji sistemini kurdu. Montajı tamamlanan sistemde 50 adet auroTHERM VFK 125 güneş kolektörü kullanıldı. Ayrıca sistemin otomatik kontrolü de Vaillant tarafından yapılıyor. 


Vaillant ayrıca, Adana’daki HiltonSA Oteli’nin kullanım suyu ihtiyacının karşılanması için daha önce kurmuş olduğu sisteme takviye amacıyla ‘drainback sisteminin’ kurulumunu da gerçekleştirdi. Bu ek kurulum sayesinde, güneş enerjisinin yeterli olduğu dönemlerde mevcut sistem daha az devrede kalarak enerji tasarrufu sağlayacak. Böylece enerji tüketimi minimuma düşerken ısıtma sisteminin emisyon değerleri azalmış olacak.  Adana HiltonSA’ya ilk etapta, 2011 yılında 20 adet Vaillant VFK 125 güneş kolektörlerinin kurulumu yapılmıştı. İkinci etapta da yine 20 adet Vaillant VFK 125 güneş kolektörü daha sisteme ilave edilmiştir. Bu iki sistem birleştirilerek  “drainback sistem” uygulaması yapıldı. Solar sistemle ilgili otomatik kontrol de yine Vaillant tarafından gerçekleştiriliyor. 


Drainback sistemi; Güneş enerjisi sistemlerinin en büyük problemi olan kaynama ve donma tehlikesine karşı, sistem yapısı ile çözüm bulan bir mühendislik tasarımıdır. Sistem devre dışı kaldığında ya da ısıtma için talep olmadığında kolektörler ile depolar arasında bulunan solar devre sıvısı aşağıda bulunan özel  tanklara toplanır. Bu sayede sıvının aşırı ısınması veya kolektörler içerisinde düşük sıcaklıklara maruz kalarak donması önlenir. Sistemin bakım maliyetleri azalırken ömrü de uzamış olur. 


Vaillant auroTherm VFK 125 güneş kolektörleri üzerindeki özel cam sayesinde yüksek verimlilik değerine ulaşıyor. Yüksek verim, estetik görünüm, hızlı ve kolay montaj imkanı ile bu kolektörler en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.


Demir tozları sayesinde darbeye dayanıklı özel camlar kullanılan Vaillant auroTHERM güneş kolektörleri, binaların cephe yüzeylerine ve çatılara kolaylıkla monte edilebiliyor.


Gerçek anlamda, güneş enerjisi otomatik kontrol paneli auroMATIC 620; enerji tasarrufu ve konfor şartlarını sağlamakla kalmayıp, güneş kolektörlerinin, sistem üzerindeki gazlı takviye ısıtma cihazlarıyla mükemmel bir uyum içinde çalışmasını sağlıyor.


Vaillant’ın Mersin HiltonSA’da gerçekleştirdiği bu sistem, Türkiye’deki en büyük kapasiteli (50 kolektörlü) drainback sistem olup, dünya üzerindeki en büyük dördüncü “drainback sistemi” olma özelliğini taşıyor.  



Geri Dön