27 / 04 / 2024

Adana'da Ege Balık'ın kaçak yapıları yıkılacak!

Adana'da Ege Balık'ın kaçak yapıları yıkılacak!

Dilberler Park’a dahil olması gereken 22 dönümlük alandaki işgalle ilgili haberimiz üzerine Seyhan Belediyesi, Ege Balık adlı işletmeye kaçak yapıların yıkılması için 15 gün süre verdi



Adana'nın en güzel noktalarından biri olan Dilberler Sekisi civarında yaşanan yeşil alan işgali ile ilgili SABAH Güney'de çıkan "Dilberler Park işgal altında" başlıklı haberimiz üzerine harekete geçen Seyhan Belediyesi, bölgede inceleme yaptı. Ege Balık adlı işletmenin doğu cephesindeki 120 metrekarelik eklentinin kaçak olduğunu belirleyen ekipler yıkılması için 15 gün süre verdi. Tutanak tutarak işletmeyi mühürleyen ekipler aynı zamanda savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak Dilberler Park'a dahil olması gereken 22 dönümlük alandaki işgallerle ilgili hiçbir işlem yapılmadı.


DURAK'IN HEDİYESİ

SABAH Güney, 9 Haziran 2016 tarihli sayısında "Yeşil alanlar işgal altında" ve 18 Haziran 2016 tarihli sayısında "Dilberler Park işgal altında" başlıklarıyla verdiği 2 ayrı haberde Yeni Baraj Mahallesi'nde Seyhan Nehri manzaralı bölgede yaşanan yeşil alan işgallerini kamuoyuna duyurdu. Haberde, Büyükşehir Belediyesi'nin Aytaç Durak döneminde 3 dönümlük alanı  Adana  Müteahhitler Birliği'ne (AMB) verdiği, 2005 yılında kamuya terk ettiği ve Dilberler Park'a dâhil edilmesi gereken 22 dönümlük yeşil alanın yetkililerin gözleri önünde gasp edildiği ortaya konuldu.


SUNDURMAYA MÜDAHALE

Haberimizi ihbar olarak kabul eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilgili birimlere anında talimat vererek konunun araştırılmasını istedi. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, işletmeciliğini Erol Altun'un yaptığı Ege Balık'ın, ahşap ve cam malzemeden yapılan 120 metrekarelik bölümün kaçak olduğunu belirledi. Bu alan mühürlenerek faaliyet durduruldu. Para cezası da kesilecek olan kaçak bölüm, encümenin vereceği kararın ardından yıkılacak. Seyhan Belediyesi'nin kaçak bölüm için savcılığa suç duyurunda bulunduğu da öğrenildi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Biz yasal olmayan her şeyin karşısındayız. Kimin olursa olsun, neresi olursa olsun eğer bir yerde kanunsuzluk varsa sonuna kadar mücadelemiz sürer" dedi. Bu arada Damla Sitesi, Ege Balık ve Uptown adlı işletmelerin yarattığı yeşil alan işgaline dur denilmedi. Özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda girişimde bulunmasını isteyen vatandaşlar, "Halka açık olması gereken yerler bir anlamda peşkeş çekilmiş. Haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçilmesi gerek. Bu kadar büyük boyutlu işgale nasıl dur denilmez?" diye konuştular.



Sabah


Geri Dön