25 / 04 / 2024

Adana'da ruhsatsız kafeteryanın yıkımında olay çıktı!

Adana'da ruhsatsız kafeteryanın yıkımında olay çıktı!

Ruhsatsız olduğu iddia edilen kafeteryayı yıktırmamak için polisle silahlı çatışmaya giren üç zanlı tutuklandı. Kaçak yapının sahipleri, Hüseyin Sözlü'nün kendilerine ruhsat sözü verdiğini söyledi



Adana'da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kafeteryalarını yıkmaya gelen polisle silahla çatışmaya giren ve daha sonra teslim olan 3 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Kentin göbeğinde yükselirken Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin göz yumduğu kaçak yapı ise iş makineleri tarafından yıkıldı. İşyeri sahibi Mehmet Nugay, "Biz burayı yaparken Başkan Hüseyin Sözlü, 'Siz yapın, ruhsat veririm' diye söz verdi. Yıkıma geldiklerinde kendisi aradık ama telefonlara çıkmadı" diyerek tepki gösterdi. 


POLİSE ATEŞ ETTİ 

Silahların konuştuğu gergin yıkım, Seyhan Nehri kıyısında Zübeyde Hanım Parkı içinde yaşandı. Yaklaşık bir yıl önce yapılan kafeterya, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılmak istendi. İş makineleriyle yıkıma giden ekip direnişle karşılaştı. Zabıta polise haber verince olay yerine ekipler geldi. İşyeri sahipleri, kılıç, döner bıçağı ve pompalı tüfekle direnerek kaçak yapının çatısına çıktı. Ramazan Nugay pompalı tüfekle havaya ve polise ateş edince silahlar ortaya çıktı. Ateş açılması üzerine polisler de çatıdaki şahıslara karşılık verdi. Ortalık bir anda savaş alanına döndü. Nugay ailesinden bir kadın ateş eden polise engel olmaya çalıştı. Yaklaşık 5 dakika süren çatışma sonrasında Ramazan Nugay polislere "Tamam teslim olacağım, aileme bir şey yapmayın" dedi. Nugay elindeki pompalı tüfeği polislere verip, kuzeni Cengiz Nugay ile birlikte teslim oldu. İşyeri sahibi Mehmet Nugay, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye tepki gösterdi. Kendisi de gözaltına alınan İşyeri sahibi Mehmet Nugay, "Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Uyuşturucu satmıyoruz, burada çay, su, tost satıyoruz. Cezaevinden yeni çıktım. Burada ailemizin geçimini sağlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü söz verdi. 'Siz yapın ben ruhsat vereceğim' dedi. 200 bin lira masraf yaptım ancak şimdi yıkım kararı alınmış. Perişan oldum" dedi. 


TUTUKLANDILAR

Gözaltına alındıktan sonra Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet Nugay, Ramazan Nugay ve kuzeni Cengiz Nugay adliyeye sevk edildi. 3 zanlı 'polise mukavemet', 'genel güvenliği tehlikeye sokmak' ve '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu arada kafeterya da zabıta ekipleri tarafından yıkıldı.


Sabah



Geri Dön