16 / 04 / 2024

Adana'da Varda Var Projesi çalışmaları başladı!

Adana'da Varda Var Projesi çalışmaları başladı!

"Adana'da Varda Var!" projesini hayata geçirmek üzere ilgili komisyonlar oluşturuldu. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Kaymakamlık, Belediye, Orman İşletme Müdürlüğü temsilcilerinin katıldığı toplantıda ilgili komisyonlar belirlendi.



"Adana'da Varda Var!" projesini hayata geçirmek üzere ilgili komisyonlar oluşturuldu. Karaisalı Belediye Meclis Salonu'nda bir araya gelen Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Karaisalı Kaymakamlığı, Karaisalı Belediyesi, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü temsilcilerinin katıldığı toplantıda ilgili komisyonlar belirlendi. Toplantıya katılan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, belirlenen bütçeli proje kapsamında Kapıkaya Kanyonu ile Varda Köprüsü arasına yürüyüş parkuru; Yerköprü Mesire Alanında Yürüyüş Parkuru, Asma Köprü ve Dinlenme Tesisi yapılması planlandığını belirterek, "Başvuru sahibinin  Adana  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olduğu proje, Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve Karaisalı Belediyesinin ortaklığı ve Karaisalı Kaymakamlığımın iştiraki ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hibe desteği ile yürütülecektir. Biz de Belediye olarak projeye ortağı olarak her türlü desteği vereceğiz" dedi. 


Kapıkaya, Yerköprü, Varda Köprüsü'nün bulunduğu alanın turizm sahası olarak ilan edilmesi için çalışmalar başlatılacağını kaydeden Aslan, "2 Etap olan bu Proje, 2017 yılı Mart ayında bitirilmesi hedeflenmektedir. Daha sonra ise 3. Ve 4. Etap proje çalışmaları sürdürülecektir" dedi. 


Proje ile Karaisalı ilçesini ziyaret eden turist sayısının arttırılması, kültürel miras Varda Köprüsü'nün yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması ve alternatif turizm sektöründeki yerinin sağlamlaştırılması, kültürel ve doğal miras olan Yerköprü ve Kapıkaya kanyonunun tanıtılması ve Karaisalı ilçesinin turizm altyapısının iyileştirilmesi başta olmak üzere birçok amaca hizmet edilmesi amaçlanıyor. Varda (Alman) Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu arasında toplam 5.5 km'lik sosyal rekreasyon alanı (yürüyüş parkuru) yapılmasını planlanıyor. Kanyon ve Varda (Alman) Köprüsü arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonun 2 yakasını birbirine bağlayan 2 köprü, yol çalışmaları, güvenlik bariyerleri yapılacak. 


Adana Bölge


Geri Dön