27 / 04 / 2024

Adana'daki 28 adet gayrimenkulün satışı iptal edildi!

Adana'daki 28 adet gayrimenkulün satışı iptal edildi!

Alemdar Öztürk yaptığı açıklamada " Ceyhanlının taşınmazlarını, Ceyhanlının izni olmadan sattırmam. Varsa yürekleri, gelsinler Ceyhanlılardan izin alsınlar. Daha bundan önceki satılanların gelirinin nereye aktarıldığı açıklamadılar" dedi




AK Parti Ceyhan Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Kent Konseyi Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan Belediyesi yetkililerinin koltuğunu devretmesine 15 gün kala eldeki son 28 taşınmazları da satmasını iptal ettirdi. Ceyhan Kent Konseyi Başkanı Alemdar Öztürk, 6 Mart'ta avukatı aracılığıyla  Adana  1. İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması istemli açılan dava açmıştı. Açılan dava sonrasında ise Alemdar Öztürk; " Ceyhanlının taşınmazlarını, Ceyhanlının izni olmadan sattırmam. Varsa yürekleri, gelsinler Ceyhanlılardan izin alsınlar. Daha bundan önceki satılanların gelirinin nereye aktarıldığı açıklamadılar. 


Gizli kapaklı işlerden vazgeçip şeffaf yönetim anlayışı içinde hareket etmeleri gereklidir" demişti. 14 Mart'ta Ceyhan Belediyesi meclis salonunda toplanan Ceyhan Belediyesi Encümeni, aynı gün yapılacak olan tüm ihaleleri iptal ettiğini açıkladı. Satışların iptal edilmesinden memnun olan Ceyhanlılar;" Keşke vatandaşın görüşü alınarak hareket edilseydi. Ceyhan'ımıza yatırım projeleri yapılacak yüzlerce yerleri göz kırpmadan satmaya teşebbüs etmek bize ve gelecek nesillere yapılmış çok büyük haksızlıktır" dedi. Alemdar ÖZTÜRK ise;" 28 adet taşınmazın "imar plan düzenlemesi" yapılmadan giderayak alelacele satışa çıkarılmasını çok manidar bulduk. 15 gün sonra belediyeyi terkedecek bir yönetimin aldığı böyle bir kararın eşi benzeri de yoktur. 

Satış Gelirlerinin Nereye Aktarıldığı Halen Açıklanmadı. Neden ? 

Şeffaf olmayan yönetim anlayışı, hemşehrilerimizin kafasında ciddi soru işareti bırakmaktadır. Belediyenin içinin boşaltıldığı iddiaları kamuoyu ve medyada çok geniş yer bulmasına rağmen neden hesap vermekten kaçınmaktadırlar? 


Panik ve Gizlilik Hali Neden? 

Ceyhan'da panik halinde bunca taşınmazı satmış ve satmaya kalkışmış birisinin ısrarla Adana'ya gitmek arzusu da bu sebepten olabilir mi? Bu değerlendirmeyi Ceyhanlı ve Adanalı hemşehrilerimize bırakıyorum" dedi. Taşınmaz satmakla meşgul olmak yerine neden Ceyhanlılar için proje üretilip hizmet yapılmıyor? 


Adana Kent Gazetesi


Geri Dön