29 / 03 / 2024

Adana'daki asfalt şantiyesi hizmete girdi!

 Adana'daki asfalt şantiyesi hizmete girdi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yapımı tamamlanan ve üretime hazır olan asfalt şantiyesinde incelemelerde bulundu



Asfalt şantiyesini yapan firmanın yetkilileri ile konuşan ve işçilerle çay içip bir süre sohbet eden Zihni Aldırmaz, saatte 200 ton üretim kapasiteli tesiste günde 3 bin 600 ton üretim yapılacağını söyledi.


Tesiste ayrıca biner ton kapasiteli iki adet depo bulunduğunu açıklayan Zihni Aldırmaz, “Adana önemli bir tesis kazandı. Bu tesis sadece Büyükşehir Belediyesi’nin değil, Adana’daki tüm ilçe belediyelerinin asfalt ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip. Adana’ya yakışan bu tesiste yapacağımız üretimle asfaltlanmadık yer bırakmayacağız” dedi.


Zihni Aldırmaz, asfalt şantiyesinde eski asfaltların da değerlendirilecek bir sistem bulunduğunu belirtti. Yeni asfalt yapılmadan önce yollardaki eski asfaltın freze ile kazındığını anlatan Zihni Aldırmaz, “Freze ile kazının eski asfalt yüzde 10-15 oranında yeni üretilen asfaltın içine karıştırılarak yeniden kazanımı sağlanıyor. Bu önemli bir ekonomik katkı” şeklinde konuştu.


Zihni Aldırmaz, şöyle devam etti:


“Eski asfalt şantiyemizin bulunduğu yeri arena stadyumu için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettik. Bunun üzerine yeni şantiyeyi buraya kurmaya karar verdik ve kısa sürede yapımı tamamlandı. Bir kaç güne kadar üretime başlayacağız. Bu tesisle Adana’nın asfalt sorunu kalmadı. Adana’ya hayırlı olsun.”

Adana Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön