19 / 04 / 2024

Adana'daki Elmacık Göleti'nin inşaatı meclis gündeminde!

Adana'daki Elmacık Göleti'nin inşaatı meclis gündeminde!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Elmacık Göleti'nin yapımının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Adana daki Elmacık Göleti nin inşaatı meclis gündeminde!


CHP  Adana  Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Elmacık Göleti'nin yapımının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkmen sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Türkmen önergesinde, Adana ili Aladağ ilçesinin özellikle Kökez ve Soğukoluk Mahalleleri başta olmak üzere diğer mahallelerinin tarımsal sulama amaçlı kullanacakları Elmacık Gölet'inin yapılmaması nedeniyle üretici ve çiftçilerin tarla ve bahçelerini sulayamamaktan şikayet ettiğini dile getirdi.


Türkmen'in soruları


1. Aladağ ilçesi ve köyleri için önem arz eden Elmacık Gölet'i ile ilgili yürüten bir çalışma var mıdır? Gölet hakkındaki planlamanız nedir?


2. Yöre halkı, üretici ve çiftçi için önem arz eden Elmacık Gölet'inin ne zaman tamamlanacağı ve bölge halkının hizmetine sokulacağı konusunda bir tarih verebilir misiniz?





Geri Dön