25 / 04 / 2024

Adana’ya ‘kentsel dönüşüm’ müjdesi!

Adana’ya ‘kentsel dönüşüm’ müjdesi!

Adana’yı etkisi altına alan sağanak yağış sonrasında oluşan selde 12 bina ağır hasar aldı. Afetzedelere ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgeye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.



Adana'yı hafta başından bu yana kenti etkisi altına alan, cadde ve sokakları göle çeviren sağanak yağış, dün sabah saatlerinde yeniden başladı. Şehir merkezinde bulunan bazı okullar tatil edildi, Ceyhan ilçesinde ise eğitime ara verildi. Sağanak yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle evlerinde, işyerlerinde ve tarlalarda mahsur kalanlar, bot ve helikopterlerle kurtarıldı. Sel sularıyla dolan ahırlarda bulunan büyükbaş hayvanlar güçlükle kurtarıldı, çok sayıda horoz ve tavuk ise telef oldu. Bazı bölgelerde suların çekilmesiyle beraber meydana gelen hasar ortaya çıktı. Evleri kullanılamaz hale gelenler, belediyelerin kültür ve taziye evlerine tahliye edildi. Türk Kızılayı  Adana  Şubesi, selden etkilenenlere kıyafet, battaniye ve gıda kolisi yardımında bulundu. Ayrıca sabah ve öğlen olmak üzere her gün bin 500 kişilik sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.   

İKİ BİN YENİ KONUT

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da sel felaketine maruz kalan Adana’ya gidip incelemeler yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ile birlikte merkez Yüreğir ilçesi Sarıçam Deresi, 19 Mayıs, Şehit Erkut Akbay ve PTT Evleri mahallelerinde evleri sağanak yağış ve sonrasında oluşan selden zarar görenleri ziyarette bulunan Bakan Kurum, afetzedelere Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Kurum, “Sahada incelemeler yaptık ve gördük ki bir taraftan da şehirle ilgili alt yapı eksiklikleri giderilmesi ve kentsel dönüşüm ihtiyaçlarını başlatmamız gerekiyor. 2 bin kentsel dönüşüm konutu inşa edeceğiz. Her mahallede 500’er konut olacak” açıklamasında bulundu.


Geri Dön