25 / 04 / 2024

Adana sel

Adana sel

Adana’yı etkisi altına alan sağanak yağış sonrasında oluşan selde 12 bina ağır hasar aldı. Afetzedelere ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgeye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Zehra Zümrüt Selçuk: Adana'da evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıyoruz!

Adana'daki yangında evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıldı. 

Adana'da Orhan Kemal Kültür Merkezi açıldı!

Adana’da, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Turhan Selçuk Sanat Okulu törenle açıldı. Törende Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin konuşma yaptı..

Hatay'daki 80 yıllık köprü sel suları nedeniyle yıkıldı!

Sel baskınında 5 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'ın Erzin ilçesinde sağanak nedeniyle meydana gelen sel suları, Hürriyet Mahallesi'ndeki Eski Adana Yolu Erzin deresi üzerindeki 80 yıllık köprüyü yıktı.

Erzin'de sel felaketi: 4 ölü, 1 kayıp

Hatay'ın Erzin ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybetti. Kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor. Erzin Kaymakamı Hasan Yaman, Adana ve çevre illerden gelen ekiplerin aramaları sürdüğünü ifade etti.

Selçuk Öztürk: Konya-Karaman-Mersin Demiryolu projesinin yapımına başlandı!

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya-Karaman-Mersin Demiryolu Projesi'nin yapımına başlandığını belirterek, "Bu hat Adana ve Güneydoğu'ya uzanır Irak'ın içine kadar girerse, sadece bizi değil bu illeri de uçurur" dedi.

TOKİ Adana Kargakekeç yarın satışa çıkıyor!

TOKİ Adana Kargakekeç konutları yarın satışa çıkıyor

Adana'daki 4 okul onarılacak!

Adana İl Özel İdaresi, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 4 adet okulun deprem güçlendirme ve onarım inşaatları için ihaleye çıktı

Galatasaray Store Adana ve Mersin'de mağaza açtı

Galatasaray Kulübü, mağazalar zincirine Adana ve Mersin'de açtığı Galatasaray Store'lar ile yeni halkalar ekledi

GS Store Adana ve Mersin'de açılacak!

Galatasaray Kulübü, pazarlama mağazalar zincirine Adana ve Mersin Galatasaray Store'ların açılmasıyla yeni halkalar ekliyor

SGK Adana'dan satılık 4 arsa

SGK Adana'da 4 arsayı satışa çıkardı

TOKİ, Adana'ya okul yaptıracak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana'da lise inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemelerini yaptırmak üzere ihale açtı

TOKİ Adana Kargakekeç'te 70 bin 282 TL'ye!

TOKİ Adana Kargakekeç konutlarında fiyatlar 70 bin 282 TL'den başlıyor

TOKİ Adana Köprülü'de 114 bin 480 TL'ye!

TOKİ Adana Köprülü konutlarında fiyatlar 114 bin 480 TL'den başlıyor

Adana sel Haberi

Adana sel

Adana'yı hafta başından bu yana kenti etkisi altına alan, cadde ve sokakları göle çeviren sağanak yağış, dün sabah saatlerinde yeniden başladı. Şehir merkezinde bulunan bazı okullar tatil edildi, Ceyhan ilçesinde ise eğitime ara verildi. Sağanak yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle evlerinde, işyerlerinde ve tarlalarda mahsur kalanlar, bot ve helikopterlerle kurtarıldı. Sel sularıyla dolan ahırlarda bulunan büyükbaş hayvanlar güçlükle kurtarıldı, çok sayıda horoz ve tavuk ise telef oldu. Bazı bölgelerde suların çekilmesiyle beraber meydana gelen hasar ortaya çıktı. Evleri kullanılamaz hale gelenler, belediyelerin kültür ve taziye evlerine tahliye edildi. Türk Kızılayı Adana Şubesi, selden etkilenenlere kıyafet, battaniye ve gıda kolisi yardımında bulundu. Ayrıca sabah ve öğlen olmak üzere her gün bin 500 kişilik sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.   

İKİ BİN YENİ KONUT

 Çevre ve Şehircilik...