25 / 04 / 2024

AdaPark'ta 134 bin TL'ye! 1340 TL peşinatla!

AdaPark'ta 134 bin TL'ye! 1340 TL peşinatla!

Sur Yapı'nın, Sancaktepe'de inşa edeceği AdaPark projesi satışa çıktı!



Sur Yapı Sancaktepe'de `AdaPark' adında yeni bir projeye başlıyor. Projenin tanıtımı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sur Yapı Genel Müdürü Ufuk Elmas ve Aydın Örme Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sur Yapı'nın inşa edeceği AdaPark projesinin arsa sahibi Aydın Örme Grubu. Proje hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçecek. AdaPark Çekmeköy'e 300-400 metre sınırda, Sancaktepe'de 51 bin metrekare alan üzerine kurulacak. İnşaat önümüzdeki kasım ayında başlayacak. Yatırım değeri 200 milyon dolar olan AdaPark'ta toplam 22 blokta 1012 konut bulunacak. Toplam 3 etap olan projenin tümünün 4 yılda tamamlanması hedefleniyor. 1. etaptaki konut temsilerinin ise 2011 yılının kasım ayında yapılması planlanıyor. AdaPark'ın 1. etabında 284, 2. etabında 160 ve 3. etabında ise 568 konut bulunacak. Konutların yanı sıra çarşı bölümü olarak planlanan ticari alanda da kiralama yapılacak.

AdaPark'ta 1+1 konutlar 55-56 metrekare, 2+1'ler 90-132 metrekare, 3+1'ler 115-193 metrekare, 4+1'ler 151-214, 5+1'ler ise 275-284 metrekare aralığında yapılacak. Proje su öğeleri ve üzerindeki tipik adacıklardan oluşuyor.

Dereme dayanıklı, sağlam zemin üzerine inşa edilecek olan AdaPark projesinde ilk etaptaki 284 konutun ön satışlarına 3 hafta önce başlandı. Sur Yapı'nın müşteri portföyüne yönelik başlatılan kampanyayla yüzde 20'lik satış oranına ulaşıldı. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ön satışlara gelen talebe şaşırdıklarını belirtti. Elmas, ilk etaptaki konutların yıl sonuna kadar satılacağını öngörüyor. İkinci etaptaki konutların ise 2010 yılının başlarında satışa çıkacağı düşünülüyor.

Peşinatlar 1.340 TL'den başlıyor!

Projede 1+1'ler 134 bin TL ile 152 bin 500 TL arasında, 2+1'ler 188 bin 500 TL ile 281 bin 500 TL arasında, 3+1'ler 240 bin 500 TL ile 390 bin 500 TL arasında, 4+1'ler 337 bin TL ile 445 bin 500 TL arasında, 5+1'ler 520 bin TL ile 534 bin 500 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Projenin başlamasıyla birlikte sunulan ilk kampanyayla yüzde 1 peşinatla konut kredisi kullanılabiliyor. Toplam bedelin yüzde 30'u 12, 24 ve 36. aylarda olmak üzere 3 yılda ödenebiliyor. Kalan yüzde 70'lik bölüm ise banka kredisiyle ödeniyor. Özel proje anlaşması dahilinde faiz oranları 60 ay vadede yüzde 0.73, 120 ay vadede ise yüzde 0.94. Bu ödeme planına göre minimum peşinat miktarı 1.340 TL olarak belirlendi. Peşinat miktarı kredi kartıyla ödenebiliyor.

Sosyal alanlar ücretsiz

AdaPark'ta ağaç evler, kum havuzu, oyun gemisi, oyun alanları, göletler, iskeleler, balık kanalları, kafeteryalar, spinning salonu, snack bar, dans salonu, aerobik ve pilates salonu, fitness, bay ve bayan sauna, genel alanlarda engellilere rampa ve tuvaletler, yüzme havuzları, film ve maç izlemek için kullanılacak medya salonu gibi birçok sosyal alan bulunacak. Normal çocuk parklarından farklı olarak oyun alanları özel tırmanma duvarları, boyama duvarları gibi özellikleriyle yaş gruplarına göre değişecek. 3 adet açık yüzme havuzu ve iki adet çocuk havuzuna sahip olacak projede yazın açık, kışın kapalı yüzme havuzu olarak kullanılabilen özel bir havuz daha bulunacak. 960 metre yürüyüş ve bisiklet parkuru olan AdaPark'ta ev sahipleri bisikletleri için de park alanlarına sahip olacak. Ayrıca projenin içerisinde yer alan yeşil adalarda yürüme yolları bulunacak. Ev sahipleri sosyal tesisteki tüm bu olanaklardan ekstra hiçbir ücret ödemeden faydalanabilecek. Yüzde 75'i yeşil alandan ve rekreasyon alanından oluşacak olan AdaPark'ın içinde özel meyve bahçeleri bulunacak. Projede ayrıca açık ve kapalı otoparklar mevcut.

Engellilere özel alanlar

Engelli kişilerin rahatlığı için de tüm detayların düşünüldüğü projede blokların giriş çıkışlarında rampalar, sosyal tesislerde engelli tuvaletleri, sosyal tesis girişlerinde rampalar yer alacak. 

"Geçmişteki tecrübelerimizi bu projeye yansıttık"

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, projenin tanıtım toplantısında konuşmalarına şu ifadelerle başladı:

"AdaPark için yola çıktığımızda aklımızda pek çok farklı fikir vardı. Bu proje için yönetim kadrosundan mimari ekibe kadar hepimiz uzun saatler boyunca düşüncelerimizi paylaştığımız toplantılar gerçekleştirdik. Her detayı en ince ayrıntısına kadar tasarladık. Geçmişteki tecrübelerimizi bu projeye yansıttık. Çocuklarımızın nasıl bir ortamda büyümesi gerektiğinden tutun da çalışan insanların hayatını kolaylaştıracak, konfor sağlayacak özellikleri de bünyesinde barındıran bir proje geliştirmeye çalıştık. Bugünün İstanbul'unda dalından meyve koparıp yiyebileceğiniz, bisikletinizle rahatça dolaşıp korkmadan dışarı park edebileceğiniz, huzurlu, güvenli ve doğayla iç içe bir yaşam alanı oluşturduk"

AdaPark'ta doğayla iç içe bir yaşam vaat ettiklerinin altını çizen Elmas, projedeki yeşil alanlara ve sosyal olanaklara dikkat çekti. İstanbul'da çocukların meyvelerin nasıl yetiştiğini unuttuklarını dile getiren Elmas şöyle devam etti:

"Çocuklar dallarından koparıp yiyebilsinler diye büyük meyve bahçeleri oluşturacağız. Ayrıca tasarladığımız göletler derin ve tehlike oluşturabilecek göletler değil. Suların etrafına adacıklar, iskeleler, oturma alanları yaptık. Tasarladığımız bahçe katları da bu alanlara açılıyor. Ayrıca balkon ve teras kullanımını öne çıkardık. Mutfak ve salondan kullanılan büyük balkonlar tasarladık. Çünkü yazın hayat genellikle bu alanlarda geçer. Projede özellikle sosyal alanları aileler çok beğendi"

AdaPark yüzde 25 prim yapacak!

"Bu tarz projelerde sonradan ev alan, önceden ev alanın kârını öder" diye konuşan Elmas, "Etap etap baktığımız zaman son satışlara doğru yüzde 25'lere varan farklılıkların olacağını düşünüyoruz. Talepte artış var ve bu da fiyatlara yansıyacaktır. Fiyatlar şu an orta gelire hitap ediyor" dedi.

Projenin brüt arazi alanının 60 bin metrekareyi bulduğunu vurgulayan Elmas, "Projeyi yatayda bölme imkanımız vardı. 1.etabın bitişiyle 2. etabın bitişi 6-7 ayı bulacak. İki etabın toplamının 30 ayda tamamlanacağını düşünüyoruz. 24. ayda ilk etaba taşınan bir aile örneğin 6 ay kapalı havuzu kullanamayacak ancak açık havuzları kullanabilecek çünkü her etabın sosyal alanları birbirinden ayrılıyor. İlk etaptakiler diğer etaplar oluşturulurken her hangi bir inşaat gürültüsü ya da kaba inşaat görüntüsüyle karşılaşmayacaklar" diye konuştu.

Sağlık, tekstil ve perakendecilik alanlarında faaliyet gösteren Aydın Örme Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın ise bu projenin Aydın Örme'nin gayrimenkul alanındaki ilk projesi olduğunu belirtti. AdaPark'ın inşa edileceği arsa Aydın Örme'nin fabrikalarından oluşuyordu. Firma buradaki fabrikaları Adapazarı'na taşıdı. Yaşar Aydın konuşla ilgili şöyle konuştu:

"20 yıl önce bu bölge büyük fabrikalardan oluşuyordu. İlerleyen zamanlarda bölge şehir içinde kaldı ve önem kazanmaya başladı. Etrafta da yeni konut projeleri hayata geçmeye devam ediyor. Bölge Anadolu Yakası'nda Ataşehir'den sonra en büyük konut alanı olacak. Bu gelişmeleri 4-5 senedir takip ediyorduk. 2 yıldır da AdaPark projesi için çalışıyoruz. Bir ortak seçmek bizim için çok önemliydi. Çünkü gayrimenkul alanına ilk defa girecektir. Bu bağlamda Sur Yapı'nın proje tasarımı, detay işçiliği bizi çok etkiledi. Projeyi geliştirirken insan odaklı düşündük. İnsanların şehir yaşamından kurtulup eve döndüğünde nefes almaları için uğraştık. Bu sebeple AdaPark soğuk, yüksek ve ruhsuz binalardan oluşmuyor"

"AdaPark gayrimenkulde ilk adımımız"

Aydın, arsayı neden doğrudan satmadıklarını ve hasılat paylaşımı modelini tercih ettiklerini şu ifadelerle açıkladı:

"Arsa TEM-Ümraniye kavşağına 7-8 kilometre, 2. ve 3. köprü arasında kalmış büyük bir alandan oluşuyor. Bu değerli arsayı gayrimenkule giriş için ilk adım olarak kullandık ve `Aydın Gayrimenkul' şirketini kurduk. Aydın örme arsayı Aydın Gayrimenkul'e devretti. Biz Sur Yapı gibi gayrimenkul markası olmaktan ziyade arsa geliştirme olarak büyümek istiyoruz. Arsa yatırımlarımız devam edecek"

Basın toplantısından notlar

-Sur Yapı 2010 yılının nisan ayında; Anadolu yakasında yeni bir projeye başlayacak. Çamlıca'nın eteğinde 150 bin metrekarelik arsaya kurulacak olan proje 1200 konut, ticari ünite ve ofisten oluşacak.

-Sur Yapı'nın bir diğer projesi de Kağıthane'de hayata geçireceği outlet konseptli bir alışveriş merkezi. 75 bin metrekarelik alana kurulacak AVM'de 30 bin metrekarelik kiralanabilir alan bulunacak.

-Altan Elmas ayrıca Bayrampaşa'da 45 bin metrekarelik bir arsaları olduğunu ve buraya konut ve ticari üniteler yapılacağını belirtti.

-Sur Yapı enerji sektörüne de adım atıyor. "Enerji sektöründe ucundan tuttuğumuz bir faaliyet var; Balıkesir ve Mersin'de rüzgar türbinleri inşa ediyoruz. Ayrıca hidroelektrik santralleriyle ilgileniyoruz" diye konuşan Elmas, "Ancak ana konumuz gayrimenkul. Dikey büyümek istiyoruz" dedi

-Geçtiğimiz mart ayından bu yana satışların iyi gittiğini söyleyen Elmas, "Bu dönem banka faizleri de düşünce güzel bir ivme oluştu. Merkez Bankası da faizleri yüzde 7,5'lara düşürünce insanlar paralarını bankada tutmuyor. Ve bu para hızla gayrimenkule geliyor. Bu sebeple konutları peşin alanların sayısı da artıyor" dedi.

-Sur Yapı'dan konut alanların yaklaşık yüzde 40'ı konutlarını peşin aldılar.

0216 364 90 70
www.adapark.com.tr
[email protected]



Nagihan Arat/Emlakkulisi.com


Geri Dön