29 / 03 / 2024

Adem Oklu: Antalya'ya gelen turistin 5 milyonunu Pamukkale'ye çekeceğiz!

Adem Oklu: Antalya'ya gelen turistin 5 milyonunu Pamukkale'ye çekeceğiz!

Adem Oklu: "Pamukkale'de turistlerin rehbersiz gezebilmelerini sağlayan "akıllı telefonla rehbersiz gezinti" uygulamasını başlattık" dedi. Oklu, Antalya'ya gelen 15 milyon turistin 5 milyonunu Pamukkale'ye çekmeyi hedeflediklerini de söyledi




Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'de ziyaretçilerin rehbersiz gezebilmelerini sağlayan "akıllı telefonla rehbersiz gezinti" uygulamasını başlattıklarını söyledi.


Oklu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pamukkale'nin cazibesini artırmak ve daha çok turist çekebilmek amacıyla teknolojik gelişmelerden yararlandıklarını belirtti.


Ören yerinde bulunan tarihi güzelliklerin, bunlarla ilgili bilgilerin, bilimsel verilerin ziyaretçilere doğru anlatılmasının çok önemli olduğunu kaydeden Oklu, şöyle devam etti: 


"Teknoloji sayesinde Pamukkale hakkında bilgileri dinleyen ziyaretçinin bunu dilden dile, kulaktan kulağa aktarması tanıtımın çok önemli bir ayağıdır. Biz de Pamukkale'de turistlerin rehbersiz gezebilmelerini sağlayan akıllı telefonla rehbersiz gezinti uygulamasını başlattık. Bunun için çeşitli yerlere karekodlar yerleştirdik. Ziyaretçilerimiz, bir eserin, bir tanıtım levhasının yanında bu karekodu akıllı telefonlara okuttuklarında, burasıyla alakalı tüm bilgilere yanında rehber olmadan, bütün detaylara renkli görüntüleriyle ve video filmleriyle de Pamukkale hakkında bilgi almış olacak. Akıllı telefonlardan bunların okutulmasıyla Pamukkale'nin tanıtım filmi ve o noktayla ilgili bütün bilgiler, hiç rehber olmadan İngilizce, Türkçe ve değişik dillerde edinilebiliyor."


Antalya'ya gelen 15 milyon turistin 5 milyonunu Pamukkale'ye çekmeyi hedeflediklerini ifade eden Oklu, bunun için tanıtım faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.


AA


Geri Dön