25 / 04 / 2024

Aden House Bursa'ya değer katacak!

 Aden House Bursa'ya değer katacak!

Alpiş Group, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan kötü görünümü düzeltmek adına harekete geçti. 690 daireden oluşacak site, açılacak 22 iş yeriyle de istihdama büyük bir katkı sağlamış olacak.



Aden House projesiyle İstanbul Caddesi üzerinde atıl kalan bölgenin çehresini değiştirmeyi planlayan Alpiş Group 300 milyon TL’lik yatırım toplamda 26 bin 500 metrekare alanı kaplayacak. Toplamda 690 dairenin yer alacağı proje kapsamında 22 işyeri de olacak. 


Bursa'daki yatırımın temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan, Hüseyin Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. 



Şehri rahatlatacak proje

Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, Bursa'ya yakışmayan görüntünün hakim olduğunu söyledi. Hayata geçirilecek projeyle çok sayıda insanın rahatça ev sahibi olacağına vurgu yaptı. 


Karaalp, “Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığımız müracaatla, Kentsel dönüşüm çalışmasını da göze alarak yeni bir proje geliştirmek istediğimizi Belediye Başkanımıza beyan ettik. Bölgede 26 bin 500 metrekare alanı kapsayacak projemiz ve yaklaşık 110 bin metrekare kapalı olacak burada. Ticari alanlarımız 2 bin 500 metrekare yer kaplayacak. İsteğe göre 690 daire yer alacak. Bu projeyi geliştirirken bölgenin ihtiyaçları konusunda hareket ettiğimizi dile getirmek istiyorum öncelikle. Hemen karşımızda Uludağ Üniversitesi'nin bir bölümü var ki burada yaklaşık 1800 öğrenci eğitim almakta. Bu evlatlarımız her gün Görükle'ye gitmektedir ve bu nedenden dolayı toplu taşımaya yük binmektedir" diyerek projenin Bursa'yı rahatlatacağını ifade etti. 



OTOPARK SORUNU BÜYÜK

Otopark sıkıntısına da değinen Altepe, “Önümüze gelen projelerin şehre değer katacak projeler olması bizi çok sevindiriyor. Mesela bu sitede 690 konut yapılacak; normalde burada mecburi olan otopark sayısı 230, ancak şuan burada 1000 otopark yapılmakta. İşte, bu bile bu şehrin yenilenmesi için çok büyük bir adım. Biz Bursa’yı yenilerken otopark sorunlarının çözümü için büyük bir mücadele veriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.




A Gazete


Geri Dön