23 / 04 / 2024

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi'ne yeni bir yer tahsis edilmesi mecliste!

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi'ne yeni bir yer tahsis edilmesi mecliste!

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi'ne yeni bir yer tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Küçük Sanayi Sitesine yeni bir yer tahsis edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Hastanesi, havaalanı, otogarı kentin dışında olan Adıyaman merkezde Küçük Sanayi Sitesi şehrin en hızlı gelişen bölgesi olan Altınşehir mevkiinde, şehir yaşamıyla iç içe geçmiş durumdadır. Bunun yanı sıra çok uzun zaman önce yapılan küçük sanayi sitesinde bulunan işyerlerinin metrekare olarak günün şartlarını karşılamıyor olması, küçük kalmış olması esnafın mağduriyetine yol açmaktadır. Artık esnaf buralarda komşuları ile kavga eder duruma gelmiş, yollar ve mekanlar yetersiz vaziyettedir. Esnaflar işlerinin gereği olan ISO Belgeleri veya benzer yeterlilik belgelerini de bu sebepten dolayı alamamakta, mevcut küçük sanayi sitesi Adıyaman'a küçük gelmektedir. Pandemi sürecinde iş yapamıyor olmalarına rağmen kira gideri, personel gideri, vergi ödemeleri başta olmak üzere pek çok giderleri bulunan, kredi alma konusunda da büyük sorunlar yaşayan küçük sanayi sitesi esnaflarının mağduriyeti giderek artmaktadır'' diye konuştu.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1. Adıyaman Küçük Sanayi Sitesine yeni bir yer tahsisi yapılmasına ilişkin Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? Bu konuda bir çalışma yürütecek misiniz? 
2. Adıyaman Organize Sanayi Sitesine tahsisli mevcut alana veya tahsis edilecek yeni alana Küçük Sanayi Sitesinin de taşınmasına ilişkin herhangi bir çalışmanız var mıdır? Bu yönde bir çalışma yürütecek misiniz? 


Geri Dön