24 / 04 / 2024

Adıyaman'da inşaat sektörü durgun!

Adıyaman'da inşaat sektörü durgun!

Adıyaman Besni'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Özgür Emlak firmasının yetkilisi Özgür Kılınç, inşaat ve emlak sektöründe büyük durgunluk olduğunu belirterek, uzun zamandır emlak sektöründe satış olmadığına dikkat çekti.



Adıyaman Besni'de emlak inşaat sektöründe faaliyet gösteren Özgür Emlak firmasının yetkilisi Özgür Kılınç, inşaat ve emlak sektöründe büyük durgunluk olduğunu belirterek, uzun zamandır emlak sektöründe satış olmadığına dikkat çekti. Özgür Kılıç Besni'de en pahalı yerin üniversitenin bulunduğu Yeni Kent Mahallesi ve çevresi olduğunu kaydetti. 


Besni'de emlakçı sayısının çok fazla olduğunu hemen herkesin emlakçilik yaptığın ileri süren Özgür Kılıç, "Bu iş bizim baba mesleğimiz. Hem inşaat, hem emlak işi yapıyoruz. Şu sıra inşaata ara verdik. Fakat piyasada çok emlakçı var, birçoğu da kayıtsız korsan çalışıyor. Polis, asker, avukat, bakkal hemen herkes emlakçilik yapıyor. Buna dur diyen kimsede yok. Dükkân açıp vergi veren, resmi olarak çalışan emlakçı ise böyle korsan kişiler karşısında haksız rekabet yaşıyor. Bunlara izin verilmemesi gerekir. Ayrıca böyle korsan kişilerden mal alıp satmakta güvenli değil. Her an insanlar dolandınlabilinir. 0 nedenle ev, arsa almak isteyenler böyle, yeri yurdu olmayan, adresi belli olmayan kişilerden alış-veıiş yapmasın. Kayıtlı çalışan resmi olarak bu işi yapan adresi belli emlakçılar ile çalışsınlar. Çünkü kayıtlı esnaf yanlış yapamaz, risk alıyor, sorumluluk taşıyor" diye konuştu. 


2 DÖNÜMLÜK YER 400 BİN LİRAYA SATILIYOR 

Besni de en pahalı yerin Yeni Kent Mahallesi civarı olduğunu, burada arsaların metrekaresinin 100-150 bin lira olduğunu kaydeden Kılıç, 2 dönümlük bir alana 400-500 bin lira para istendiğini ifade etti. Gölbaşı yolu çevresinde arsaların metrekaresinin 6.500 tl, hastane civarında ise 4 bin TL ye satıldığını ifade eden Kılıç, şehir merkezinde 170 m2, en kral dairenin 150 bin TL ye satıldığını kaydetti. 


BELEDİYE ÇALIŞMIYOR 

Belediyenin çalışmadığı, hizmet üretmediği ve çalışmalarının da yetersiz olduğunu söyleyen Özgiir Kılıç, "İki yıldır belediye başkanı ama hiçbir hizmet yoktur. Ne temizlik var, ne nede başka hizmet yok. Sanki oraya oturmaya gelmiş. Yeni kent bölgesindeki parklar işgal altında, işletmeciliğe açılarak birilerine rant için heba edilmiş durumda. Belediyeden hizmet bekliyoruz" diye konuştu.


Yeni Çizgi Gazetesi


Geri Dön