26 / 04 / 2024

adıyaman konut sektörü

adıyaman konut sektörü

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın,"Mehmet Ergün Turan’ı ziyaretimizde Adıyaman’ın kentsel dönüşümü, merkezin ve ilçelerin toplu konut ihtiyaçlarını konuştuk. Haritalar üzerinde değerlendirdik. Kısa zamanda toplu konut ihtiyaçları giderilecek." dedi.

Adıyaman'da inşaat sektörü durgun!

Adıyaman Besni'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Özgür Emlak firmasının yetkilisi Özgür Kılınç, inşaat ve emlak sektöründe büyük durgunluk olduğunu belirterek, uzun zamandır emlak sektöründe satış olmadığına dikkat çekti.

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Faizlerdeki düşüş konut sektörünü canlandırdı!

Merkez Bankası’nın öncülüğünü yaptığı düşük faiz ortamı, konut sektörünü canlandırdı. İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Merkez Bankası’nın faiz hamleleri başta olmak üzere, gayrimenkul sektörü ile tüketicisinin lehine yönelik adımların sektör güvenini tazelediğini vurguladı...

Ekonomide atılan adımlardan konut sektörü de payını aldı!

Ekonomide her kesime dokunan adımlardan gayrimenkul sektörü de nasibini aldı. Beyaz eşya, mobilya ve konutta uygulanan KDV ve ÖTV indirimleri, 3 ay daha uzatıldı...

Faizlerin düşmesi ile konut sektörü hareketlenecek!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal, konut sektörü için hükümet tarafından atılacak olan adımların önemine dikkat çekti.

Reform Sales konut sektörüne giriş yaptı!

Reform Sales Proje Danışmanlık Konut sektörünün gün geçtikçe daraldığı ve satış yapmanın zorlaştığı bu dönemde İnşaat firmalarına rahat bir nefes aldırmak adına kuruldu. 

Mopaş konut sektörüne girdi!

Yerel market zincirleri içinde adını sıkça duyduğumuz Mopaş, konut sektörüne girdi. Mopaş Kocaeli'de yeni projeler inşa ediyor...

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

adıyaman konut sektörü Haberi

adıyaman konut sektörü

Adıyaman’ın milletvekilleri, valisi, belediye başkanı hep birlikte bakanlara ve ilgili bürokratlara ziyaretler gerçekleştirerek, problemlerin çözümünü sağlıyor.


Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, diğer milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat ve Belediye Başkanı Hüsrev kutlu Ankara’da ziyaretlerini sürdürüyor.


Adıyaman heyeti, kente daha fazla yatırım ve hizmet gelmesi için ziyaretlerini Bakanlar, müsteşarlar ve genel müdürler nezdinde sürdürüyor. Adıyaman heyeti TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretlerde, Adıyaman ile ilgili proje ve yatırımlar görüşüldü.


Ziyaretlere ilişkin bilgiler veren TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “ Türkiye...