20 / 04 / 2024

Adıyaman'da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

Adıyaman'da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Adıyaman Belediyesi yetkilileri vatandaşları yeni kanundaki değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.



7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Konu ile ilgili uyarılarda bulunan yetkililer, vatandaşları yeni kanundaki değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.

Adıyaman Belediyesi'nde yer alan habere göre; birçok alanda önemli değişiklikleri kapsayan 7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun 20 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girdi.

 Adıyaman da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

Konu hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan yetkililer, yürürlüğe giren kanunla özellikle 3194 sayılı İmar Kanun kapsamında önemli değişikliklerin yapıldığını belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun 20 Şubat 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanununda da değişiklikler yapılmıştır. İmar Kanununa eklenen madde ile “Parsel bazında; nüfusu, yapı yoğunluğunu, kat adedini, bina yüksekliğini arttıran imar planı değişikliklerinin yapılması yasaklanmıştır. İmar planı değişikliklerinde taşınmaz maliklerinin tamamının talebinin olması gerekiyor. Ayrıca yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış varsa artan değerin tamamı değer artış payı olarak Bakanlığın hesabına yatırılacak. Değer artış payı, en geç taşınmazın ilk satışında veya ruhsat aşamasında taşınmaz maliklerince ödenecektir. Yatırılan tutarın yüzde 40’ı Belediyenin hesabına aktarılacaktır.” Ayrıca plan değişikliği yapılan alanda görülebilir bir şekilde en az iki adet tabela ile 30 gün süreyle bilgilendirme yapılacaktır.”

Yapılan açıklamanın devamında, detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların Belediyemiz İmar Müdürlüğü tarafından destek alınabileceği kaydedildi.


Geri Dön