28 / 03 / 2024

Adnan Polat: Piyalepaşa'da AVM değil ASM kuruyoruz!

Adnan Polat: Piyalepaşa'da AVM değil ASM kuruyoruz!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, İstanbul Piyalepaşa'da yapımı devam eden 'kentsel dönüşüm' projesi Piyalepaşa İstanbul'da bir "mahalle" kurduklarını, "eski semt yaşamını" canlandıracaklarını söyledi.



Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, İstanbul Piyalepaşa'da yapımı devam eden 'kentsel dönüşüm' projesi Piyalepaşa İstanbul'da bir "mahalle" kurduklarını, "eski semt yaşamını" canlandıracaklarını söyledi. "Bir AVM değil, bir AVS (alışveriş sokağı) yapıyoruz diyen Adnan Polat, Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ile birlikte düzenlediği basın toplantısında projeyi anlattı. Adnan Polat, "Projenin en önemli alanlarından 550 metre uzunluğundaki alışveriş sokağında ulusal ve uluslararası 120 mağaza yer alacak. Ana konsepti oluşturan semt samimiyeti ve sokak atmosferini korumak için yeme-içme alanları daha fazla yer kaplayacak. Burada gerçek bir mahalle yaratacağız, 20 bin kişi yaşayacak. Proje 82 dönüm arazi üzerinde 800 milyon dolar yatırımla gerçekleştiriliyor. 2018'de bitireceğiz. Türkiye'nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesidir. Piyalepaşa İstanbul'u, kademeli cepheleri, geniş saçakları, cumbaları, havuzları ve iç avlu sistemiyle şehre ve semte yakışan nostaljik bir proje olarak tasarlanıyoruz" dedi. 


Bakkal, simitçi, manav... 

Kentsel dönüşüm projesi olduğu için % 1 KDV uygulanacak projedeki konutların 160'ı hak sahiplerine verilecek. Kalanı satılacak. Dairelerin ilk metrekare satış fiyatları 7 bin 500 ile 8 bin 500 TL arasında değişiyor. Adnan Polat'ın verdiği bilgiye göre, Piyalepaşa İstanbul, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyor. Proje, tarihi Kaptan-ı Derya Piyale Paşa kadar geçmişe uzanan semtin dokusuna ve tarihine uygun konseptte tasarlandı. Bakkalı, simitçisi, manavı yerleştirildi. Unutulmaya yüz tutmuş semt hayatını canlandırmak için sosyal alanlar tasarlandı. Bölgenin siluetine dikkat edildi. Daha çok alçak binalar düşünüldü. 760 dairelik Konut blokları 6-10 kat, ofis blokları ise 5-12 kat arasında değişiyor. 16 katlı rezidans blokunda 190 rezidans olacak. 18 katlı bir otel yer alacak. Birçok sosyal tesisin yer aldığı proje alanının yüzde 48'i yeşil donatı alanı olacak. Adnan Polat, kentsel dönüşüm projesinin çok önemli imkanlar sunduğunu ancak bazı problemleri olduğuna dikkat çekerek, "Yatırımcıyı da mal sahiplerini de koruyan daha hızlı işleyen bir sisteme ihtiyaç var. Bir yerle yıllarca uğraşmak gerekiyor" dedi. Piyalepaşa'da 4 bin 500 kişiyle anlaşma yaptıklarım, 2 bin kişiyle daha yapacaklarını anlatan Polat, "Mal sahiplerine konut veriyoruz. Fark almıyoruz. Gecekondu sahiplerine ise istedikleri yerlerde konut alarak tahliye sağlıyoruz. 100 kişiye yakın aldık. Herkesle anlaşmaya çalışarak yürümek istiyoruz. Ancak zaman zaman bir veya birkaç kişi bir projeyi tıkayabiliyor" diye konuştu. Deprem tehlikesi nedeniyle İnşaat sektörünün İstanbul'da hızlı hareket etmesi gerektiğini belirten Polat, eski binaların büyük kısmının hem yaşlandığını hem de genellikle deniz kumu ile yapıldığı için tehlike arzettiğini söyledi. Polat, konut satışlarının iyi gittiğini, yaz dönemi ve seçimler nedeniyle bekleme eğilimindeki talebin de eylülde döneceğini belirten Adnan Polat, 2016 yılının kazanılması için öncelikle hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini söyledi. 


Macaristan'da yatırım yapacak 

Polat Holding, son yıllarda enerji yatırımlarına yoğunlaştı. 

Bu alandaki en önemli özelliği rüzgar ve güneş yatırımları. 

Rüzgarda 650 MW'la Türkiye'nin en büyük kapasitesine sahip. Soma'daki santrali 240 MW güçte. Kırşehir'de de 150 MW'lık santrali var. Manisa, Foça, Aliağa ve Çanakkale'de daha küçük santralleri çalışıyor. Güneşte de yatırım yapacak. Enerji yatırımları 1 milyar lirayı geçti. 2018 sonuna kadar bin MW'ı geçmek istiyor. Enerjide ilk dış yatırımını Macaristan'da yapacak. Bir santral kurmak için çalışmalar devam ediyor. Adnan Polat, "Yerle ilgili çalışıyoruz. Güneş santrali olacak 20-30 MW düşünüyoruz" dedi. İnşaat işlerine bağlı olarak 8 -10 bin kişilik istihdam sağlayan Polat Holding'in en büyük sanayi yatırımı Ege Seramik'te kapasite değil ama modernizasyon yatırımları yapılıyor. Polat Turizm bünyesinde ikisi İstanbul'da biri Erzurum'da üç otel bulunuyor. Piyalepaşa projesindeki 400 odalı otelle birlikte 4 otel olacak. 



Dünya



Geri Dön