19 / 04 / 2024

Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Piyalepaşa Camii'nin Polat Gayrimenkul tarafından restore edileceğini açıklamıştı. Peki Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?



Para Dergisi’nde yer alan habere göre, Adnan Polat, İstanbul Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi'nde büyük bir konut projesi yapıyor. Polat Gayrimenkul'e ait Piyalepaşa İstanbul, 82 dönüm üzerinde yapılacak ve proje yatırım maliyeti 800 milyon dolar olarak açıklandı. İnşaatı son sürat devam eden Piyalepaşa İstanbul projesi, bölgenin tarihi Piyalepaşa Camii'nde yakın bir konumda bulunuyor.

 

Cami, II. Selim'in damadı Kaptan-ı Derya Piyale Paşa tarafından 1573 yılında Mimar Sinan'a yaptırılmış. Cami, sübyan mektebi, hamam, sebil, tekke, türbe ve çarşıdan meydana gelen bu külliyeden günümüze yalnızca cami ve türbe kalmış. Firma projesinin ilk tanıtımlarının yapıldığı dönemde içinde hamamın da bulunduğu cami külliyesinin Polat Gayrimenkul tarafından restore edileceğini açıklamıştı. Adnan Polat, ilerleyen süreçte Piyalepaşa Camii ve külliyesini anlatan kitaplar bastırıp medyaya da göndermişti. Aradan geçen bunca zamana rağmen halen bu konuda bir adım atılmış, bir çivi çakılmış değil. Bakalım Adnan Polat, proje bitmeden bu tarihi camii ve külliyesi ile ilgilenecek mi? Takipteyiz...


Geri Dön