18 / 04 / 2024

Adnan Polat Piyalepaşa Bulvarı kıyısındaki araziye rezidans ve otel inşa edecek!

Adnan Polat Piyalepaşa Bulvarı kıyısındaki araziye rezidans ve otel inşa edecek!

İşadamı Adnan Polat Polat, Hacıhüsrev'in Piyalepaşa Bulvarı kıyısında yer alan 82 bin 459 metrekarelik araziye, 902 adet rezidans konut ve 400 odadan oluşan otel yapacak



İşadamı Adnan Polat'ın 320 milyon dolarlık Hacıhüsrev projesiyle ilgili olarak İstanbul Valiliği, 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir raporu verdi. Polat, Hacıhüsrev'in Piyalepaşa Bulvarı kıyısında yer alan 82 bin 459 metrekarelik araziye, 902 adet rezidans konut ve 400 odalı otel yapacak Yönetim Kurulu Başkanlığını Adnan Polat'ın yaptığı, hisselerinin büyük kısmı Polat Holding'e ait olan ve 2012 yılında kurulan Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırımı ve Ticaret A.Ş.'nin, 'Piyalepaşa Karma Kullanım Projesi' için bir adım daha atıldı. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Hacıhüsrev'in batı kısmını kapsayan projeye, İstanbul Valiliği'nce, 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir' raporu verildi. Çevre ve Şehircilik istanbul II Miidürlüğü'nden yapılan duyuruya göre proje, toplam 53 parseli kapsayan 82 bin 459 metrekarelik alan üzerinde uygulanacak. Tanıtım dosyasın göre projenin bedeli 660 milyon 015 bin 309 TL'yi (320 milyon dolar) bulacak. 


Polat Holding Beyoğlu Hacıhüsrev'de 902 konutluk karma proje inşa edecek!


HASTANE YERİNE DİNİ TESİS


 Piyalepaşa Bulvarı üzerindeki söz konusu alan 4 Kasım 2012 tarihinde 'Riskli Alan' ilan edilerek, imar planlama yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçmişti. 'Riskli Alan' kapsamına alınmasının ardından hazırlanan ilk plan değişikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 19 Mart 2013 tarihinde 'Bakanlık Makamının Oluru' ile onaylandı. Bu planda, söz konusu arazinin kuzeybatısında sağlık tesisi alanı ve kuzeydoğusunda da büyükçe bir kısım park alanı olarak ayrılmıştı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yine 'Bakanlık Makamının Oluru' ile 6 Mart 2014 tarihinde bir kez daha planlarda yapılan değişikliği onayladı. Değiştirilen planlar 7 Mayıs 2014 tarihine kadar İstanbul Çevre ve Şehircilik II Müdürlüğü'nde askıda kaldı. Son değişiklik ile sağlık tesisi alanı dini tesis alanına, park alanı da mesleki eğitim tesisi alanına alındı. Ayrıca plan notlarında da değişiklikler yapıldı. Örneğin, belirtilmeyen hususlarda, 'İstanbul İmar Yönetmeliği Hükümleri Geçerlidir' şeklindeki plan notu da iptal edildi. 


REZİDANS İHTİYACI KARŞILANACAK


Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırımı ve Ticaret A.Ş., söz konusu proje ile ilgili olarak hazırladığı tanıtım dosyasında projenin amacını şöyle açıkladı: "Gerçekleştirilmesi planlanan proje ile hem bölgenin ihtiyaç duyduğu otel, rezidans, ofis ve ticaret alanı ihtiyacı karşılanacak hem de canlılık kazandırılarak bölgenin sosyoekonomik ve kültürel değişimleri olumlu yönde etkilenecektir. Ayrıca, gerçekleştirilmesi planlanan proje ile istihdam sağlanacak olup, hizmet, kültürel vs. gibi faaliyetler nedeniyle bölge ve ülke ekonomisine önemli katkıda bulunulacaktır." 


Yurt Gazetesi 


Geri Dön