26 / 04 / 2024

Adnan Saraç: İnşaat sektörü faizlerin düşmesiyle canlanır!

Adnan Saraç: İnşaat sektörü faizlerin düşmesiyle canlanır!

Antalya Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, ekonomik sıkıntılar yüzünden inşaat sektörünün zorda olduğunu açıkladı. Saraç, konut kredi faizlerin düşmesi gerektiğini hatırlattı.



Antalya Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, ekonomik sıkıntılar nedeniyle inşaat sektörünün zor duruma düştüğünü söyledi.

Akdeniz Manşet Gazetesi'nde yer alan habere göre Başkan Saraç, “Piyasada en çok şu anda inşaat sektörü can çekişiyor. Bu yüzden arkadaşlarımıza, meslektaşlarımıza bir takım önerilerimiz olacak. Muratpaşa ilçesinde iyi mevkilerde konut satışlarında sıkıntı çekilmezken, Lara bölgesinden diğer bölgelere geçince vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı satış yapılmıyor. İnşaat maliyetlerinin aşırı derecede artmasından dolayı müteahhit arkadaşlarımız satış yapamıyor” açıklamasında bulundu.

‘Umudumuz yok oldu’

Konut kredi faizlerin düşmesi gerektiğini söyleyen Başkan Saraç, “Sektörün düşük faizle kredi kullanması gerekiyor. Vatandaşımızın da daire alabilmesi için konut kredilerinin düşmesi lazım. Aksi takdirde inşaat sektörü canlanmaz. 2019’da inşaat sektöründeki satışlarda Muratpaşa bölgesinde bir beklentimiz yok. 2019 yılında bütün meslektaşlarımızın hesabını kitabını iyi yapması lazım. Muratpaşa’da çok özel yerlerin dışında yüzde 50 kat karşılığında yapılan konut satışları müteahhitleri kurtarmamaktadır. 2019 yılı inşaat sektörü için durgunluk dönemidir,  durgunluk devam edecektir. 2019 yılında inşaat sektöründen umutsuzuz” şeklinde konuştu. 


Geri Dön