16 / 04 / 2024

ANSİAD'ta inşaat sektörü ve dönüşüm konuşuldu!

ANSİAD'ta inşaat sektörü ve dönüşüm konuşuldu!

Antalya Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD) İnşaat Sektörü Toplantısı yapıldı. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bülent Yavuz: "Kentsel Dönüşüm Master Plan Çalışmaları'nın tamamlanabilmesi için STK'ların desteği önemli" dedi.



Antalya Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD) İnşaat Sektörü Toplantısı yapıldı. Riskli alan çalışması ile ilgili Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalardan bahseden Bülent Yavuz, sürecin devam etmesi gerektiğine dikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Kentsel Dönüşüm Master Plan" çalışmalarının ivedilikle tamamlanabilmesi için sivil toplum örgütlerinin desteğinin önemli olduğunun altını çizdi. 


Uygulamalar ve süreçler 


ANSİAD Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, ANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, ANSİAD İnşaat Sektörü Başkanı Nail Karataş, ANSİAD İnşaat Sektörü Üyeleri, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bülent Yavuz ile Şehir Plancısı Ersin Aksoy katıldı. ANSİAD İnşaat Sektörü üyelerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, Uygulama Yönetmeliği ve Uygulama Süreci hakkında bilgi verildi. 


Riskli alan rotosı çizildi


Toplantıda konuşan Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bülent Yavuz, Antalya'nın çevreyle uyumlu bir biçimde modern hale gelmesi, ekolojik dengenin korunabilmesi ve çevreye duyarlı yerleşimler oluşturulabilmesi için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi. ANSİAD basın merkezinden verilen bilgi de Antalya'nın imar durumu ve yapı kalitesi nedeniyle kentsel dönüşüme yıllardır ihtiyacı olduğunu belirten Yavuz, "Kentsel dönüşümün bir katma değer ve kalite getirebilmesi için riskli alan üzerinden yürütülmesi gerektiğini vurguladı. 


Mastır plan çok önemli 


Riskli alan çalışması ile ilgili Antalya Çevre ve Şehircilik 11 Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalardan bahseden Bülent Yavuz, sürecin devam etmesi gerektiğine dikkat çekerek, Büyiikşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Kentsel Dönüşüm Master Plan" çalışmalarının ivedilikle tamamlanabilmesi için sivil toplum örgütlerinin desteğinin önemli olduğunun altını çizdi. Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. 



Antalya İleri



Geri Dön