25 / 04 / 2024

Aeroports de Paris, TAV’daki yüzde 43'lük hissesini devredecek!

Aeroports de Paris, TAV’daki yüzde 43'lük hissesini devredecek!

Akfen'in yüzde 8.1 oranındaki payını 160 milyon dolara satın alan Aeroports de Paris, şimdilerde TAV’daki yüzde 43'lük hissesini devretmeye hazırlanıyor.



Avrupa'nın en büyük havalimanı işletmecilerinden biri olan Fransız Aeroports de Paris (ADP), TAV Havalimanları Holding'te Akfen'in yüzde 8.1 oranındaki payını 160 milyon dolara satın aldı.Şirket hisse oranını yüzde 46.1'e yükseltti.


Bu işlemin ardından Akfen'in TAV Havalimanları Holding'te hiç payı kalmadı. Tepe İnşaat'ın yüzde 8.1, TAV'ın CEO'su Sani Şener'e ait Sera Yapı'nın yüzde 2 payı bulunuyor. Şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 40.3


İNŞAATTAN ÇIKIYOR


TAV Havalimanları Holding tarafında bu gelişme yaşanırken, grubun havalimanı inşaatları ve otopark işletmeciliği ile uğraşan TAV Yatırımlar Holding'te ise bambaşka bir durum ortaya çıktı.


TAV Yatırımlar Holding'te yüzde 43 paya sahip olan Fransız ADP'nin, buradaki hisselerini tümüyle devretme kararı aldığı ortaya çıktı. ADP, söz konusu hisseleri halen Holding'te yüzde 24.2 payı olan Tepe İnşaat ve yüzde 5.1 payı olan Sera Yapı'ya devredecek. Ancak hisselerin nasıl paylaştırılacağı henüz belli değil.



HANGİ İNŞAATLARI YAPTI


TAV Yatırımlar Holding, havalimanları inşaasında uzman bir grup ve bu alabnda dünyanın en büyüğü. Şimdiye kadar 15 havalimanı inşaatını tamamlarken, 6 havalimanının inşaatı ise devam ediyor. Tüm bu işlerin kontrat tutarı ise 18.5 milyar dolara ulaşıyor.


Grubun tamamladığı havalimanları arasında İstanbul Atatürk Havalimanı,  Ankara  Esenboğa ve  İzmir  Adnan Menderes gibi havalimanları bulunurken yurtdışında da Dubai, Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelerdeki havalimanlarının inşaatını gerçekleştirdi. Devam eden projeleri ise Suudi Arabistan, Umman, Bahreyn ve Libya'da bulunuyor.



Habertürk 



Geri Dön