29 / 03 / 2024

AFAD: Binalar depreme karşı güçlendirilmeli!

AFAD: Binalar depreme karşı güçlendirilmeli!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından (AFAD), 1-7 Mart "Deprem Haftası" dolayısıyla yapılan çağrıda, "Binalar depreme karşı güçlendirilmeli yahut kentsel dönüşümle yenilenmelidir" ifadeleri yer aldı...



Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) 1-7 Mart "Deprem Haftası" dolayısıyla yapılan açıklamada, "Tüm vatandaşlar bu haftayı depreme karşı hazırlıkla değerlendirmeli." çağrısı yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AFAD 1-7 Mart "Deprem Haftası" dolayısıyla yapılan bilgilendirmelerde bulundu.

AFAD'dan gelen açıklamada, depremlerde kayıpların bir daha yaşanmaması için kamu kurumlarının aldığı tedbirlerin yanı sıra vatandaşların alacağı tedbirlerinde önemli olduğu ifade edilerek vatandaşların kendi hazırlıklarını yapmasının önemli olduğuna dikkat çekildi.

Deprem sırasında ve sonrasında yapılacak doğru davranış için, vatandaşların AFAD İl Müdürlüklerinin gerçekleştirdiği "temel afet bilinci eğitimlerine" katılabileceği, AFAD'ın internet hesaplarından ve sosyal medya sayfalarından kendilerine ve sevdiklerine yardım edecek bilgilere ulaşabileceği aktarıldı.

Bu bağlamda, "1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla tüm vatandaşların, bu haftayı depreme karşı hazırlıkla değerlendirmeli." çağrısı yapıldı.

"Evinizin sağlamlığından emin olun"

Depreme karşı alınacak hayati önlemlerin başında, oturulan evlerdeki sağlamlığının öncelikli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar yer aldı:

"Vatandaşlar, evlerinin yer aldığı binanın yapı ruhsatının ve Yapı Kullanma İzin Belgesi'nin (iskan ruhsatı) bulunduğunu teyit etmeliler. Binanın taşıyıcı kolon ve duvarlarına etki edebilecek bir değişiklik yapılıp yapılmadığı soruşturulmalı, mümkünse binanın çevresinde kaçak yapılar bulunup bulunmadığını öğrenilmeli. Evlerinin bulunduğu binanın depreme dirençli olup olmadığından emin değillerse yetkin ve yetkili kuruluşlara ölçüm ve test yaptırmalılar. Testler sonucunda, binanın depreme dayanıksız olduğu anlaşılırsa bir an önce binalarını depreme karşı güçlendirilmeli yahut kentsel dönüşümle yenilemelidir."

Yapılan açıklamada ayrıca, deprem sırasında ve sonrasında alınacak tedbirlere ilişkin bilgilere AFAD'ın internet hesaplarından ulaşılabileceği aktarıldı.

AFAD: 5 ilde 6 bin 851 ağır hasarlı bina tespit edildi!

AFAD: Evinizin sağlamlığından emin olun!

 

 


Geri Dön