26 / 04 / 2024

Afetin yıkımı ekonomide 100 milyar dolara ulaştı!

Afetin yıkımı ekonomide 100 milyar dolara ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremin ekonomide yarattığı kayba yönelik öngörüler, geniş bir aralıkta 100 milyar dolara kadar ulaştı. 



Türkiye’nin 10 ilini etkileyen ve büyük yıkıma neden olan depremlerin ekonomiye etkisine yönelik çalışmalar yeni başlıyor.

Depremin tam verileri henüz net belli olmasada yıkılan varlıkların temel bilgileri belli oldu. Hükümet dışı ekonomik kurumlar ile bilim insanları da veriler üzerinde çeşitli çalışmalarda bulunacak. 

 Afetin yıkımı ekonomide 100 milyar dolara ulaştı!

Ekonomi kamu tarafının bütçeye ve milli gelire etkisine yönelik ilk çalışmalarını araştırdı. Yetkililer, en temel unsurlardan birinin felaketin etkilerinin ortadan kaldırılmasına ilişkin yapılacak yatırımların nasıl bir modelle hayata geçirileceğinin henüz belli olmadığının vurgusunu yapıyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön