16 / 04 / 2024

Afyon'da havayı kirleten 11 apartman hakında tutanak tutuldu!

Afyon'da havayı kirleten 11 apartman hakında tutanak tutuldu!

Afyonkarahisar’da hava kirliliğinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde standart dışı kömür kullanma, kalorifer ateşçi belgesi bulundurmama, baca filtresi takmama gibi nedenlerden dolayı 11 apartman hakkında tutanak tutuldu....




Mahalli Çevre Kurulu kararı doğrultusunda oluşturulan Hava Kirliliği İzleme ve Denetim Komisyonu tarafından yapılan denetimlerde 100 civarında apartman ve öğrenci yurtları denetlendi. 11 apartman ve bir yurt hakkında standart dışı kömür kullanma, kalorifer ateşçi belgesi bulundurmama, baca filtresi takmama, torbasız açık kömür kullanma gibi nedenlerden dolayı tutanak tutuldu.


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, hava kirliliğinin kontrolü ve önlenmesi amacıyla, ilde kullanılacak kömürler ve uygulanacak müeyyideler konusunda Mahalli Çevre Kurulu'nca daha önce alınan kararlar doğrultusunda katı yakıt satış noktalarında ve şehir giriş-çıkış güzergâhlarında denetimler yapıldığını söyledi. Okumuşer, kontrollerde ihlal bulunması durumunda '2872 sayılı Çevre Kanunu, Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ve 22 Ocak 2013 tarih ve 250 sayılı Mahalli Çevre Kurulu Kararları'nın uygulandığını anlattı. Okumuşer, “Her bağımsız bölüm (daire başına) için bin lira, diğer ihlal yapan satıcı ve nakliyecilere bin lirayla 12 bin lira arasında değişen miktarlarda idari para cezası uygulanabilecektir. Ayrıca uygunsuzluğu tespit edilen katı yakıtlara el konulabilecek olup, uygun olduğu halde belgesiz olan yakıtlar da ilimiz sınırları dışına çıkartılabilecektir. Bu durumlarda oluşacak masrafların tamamı ihlal yapan ilgilisinden tahsil edilecektir.” dedi.


Yurt Gündemi


Geri Dön