29 / 03 / 2024

afyonda hava kirliliğine neden olan binalar

afyonda hava kirliliğine neden olan binalar

Afyonkarahisar’da hava kirliliğinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde standart dışı kömür kullanma, kalorifer ateşçi belgesi bulundurmama, baca filtresi takmama gibi nedenlerden dolayı 11 apartman hakkında tutanak tutuldu....

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

Uzungöl'de imar kirliliğine türkülü tepki!

Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, Trabzon'un Çaykara ilçesinde imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen Uzungöl için türkü yazdı.

İstanbul’da hava kirliliğinin nedeni yükselen inşaatlar!

İstanbul Kocaeli arasında yapılması planlanan otoyolunun nihai ÇED raporunda, İstanbul’da yükselen inşaatların kirliliğe sebep olduğu belirtildi.

Edirne'de görüntü kirliliğine izin yok!

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Temiz hava solutan öngörü yazılımı!

Siemens büyük şehirlerdeki hava kirliliği oranını birkaç gün önceden doğru bir şekilde tahmin etmek için yapay sinir ağlarını temel alan akıllı bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım şehirlere ve sakinlerine bu bilgileri hava kirliliği zirve yapmadan önce vererek yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda

Samsun'un görsel kirliliğine neşter vuruluyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada “Samsun'daki görsel kirliliğin olimpiyatlara kadar ortadan kalkacağını söyledi.

Samsun’da kent estetiğine köklü neşter!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın görüntü kirliliğine neden olan yapıların dış cephelerinin estetik görünüme kavuşturma teklifi kabul edildi.

İzmir Bölgesel Temiz Hava Merkezi mecliste konu oldu!

İzmir'deki Bölgesel Temiz Hava Merkezi'nin faaliyete geçeceği tarih ve Aliağa ilçesindeki hava kirliliği ve kanser vakalarına karşı alınacak tedbirler meclis gündemine taşındı..

Çin Nanjing Kuleleri'nin inşaatı bu yıl başlayacak!

Çin'de hava kirliliğine karşı Orman gökdelenler projesi inşa edilecek. Jiangsu Eyaleti’nin başkenti Nankin'de yapılacak iki gökdelen 200 metre yüksekliğinde olacak.

Pekin, havayı temizleyen kule ile nefes alacak!

Çin’in başkenti Pekin’de hava kirliliğine karşı mücadele edilen altı metrelik bir kule yerleştirildi. Hollandalı sanatçı Daan Roosegaarde’ın ürettiği projede, kirli havayı emen altı metrelik metal bir kule dışarıya temiz hava salıyor.

Kadir Topbaş'a 'imar kirliliğine neden olmak' iddiasıyla suç duyurusu!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Süleyman Nadir Ataman, İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında, "Görevi kötüye kullanmak", "İmar Kirliliğine neden olmak" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İshak Alaton'a imar kirliliğine neden olmaktan dava açıldı!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a, Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

afyonda hava kirliliğine neden olan binalar Haberi

afyonda hava kirliliğine neden olan binalar


Mahalli Çevre Kurulu kararı doğrultusunda oluşturulan Hava Kirliliği İzleme ve Denetim Komisyonu tarafından yapılan denetimlerde 100 civarında apartman ve öğrenci yurtları denetlendi. 11 apartman ve bir yurt hakkında standart dışı kömür kullanma, kalorifer ateşçi belgesi bulundurmama, baca filtresi takmama, torbasız açık kömür kullanma gibi nedenlerden dolayı tutanak tutuldu.


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, hava kirliliğinin kontrolü ve önlenmesi amacıyla, ilde kullanılacak kömürler ve uygulanacak müeyyideler konusunda Mahalli Çevre Kurulu'nca daha önce alınan kararlar doğrultusunda katı yakıt satış noktalarında ve şehir giriş-çıkış güzergâhlarında denetimler yapıldığını söyledi. Okumuşer, kontrollerde ihlal bulunması durumunda '2872 sayılı Çevre Kanunu, Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ve 22 Ocak 2013 tarih ve 250 sayılı Mahalli Çevre Kurulu Kararları'nın uygulandığını anlattı. Okumuşer, “Her bağımsız bölüm...