26 / 04 / 2024

hava kirliliğine neden olma cezası nedir

hava kirliliğine neden olma cezası nedir

Hava kirliliği ile mücadele için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yakutiye Belediyesi, Palandöken Belediyesi ve Aziziye Belediyesi personellerinden oluşturulan 14 ekip işyeri ve konutlarda denetim yapıyor...

Afyon'da havayı kirleten 11 apartman hakında tutanak tutuldu!

Afyonkarahisar’da hava kirliliğinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde standart dışı kömür kullanma, kalorifer ateşçi belgesi bulundurmama, baca filtresi takmama gibi nedenlerden dolayı 11 apartman hakkında tutanak tutuldu....

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Pandemiden sonra temiz havaya ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kerede daha kanıtlandı. Çevre dostu olan elektrikli araçlar çevre kirliliğine de egzoz olmadığından gürültü kirliliğine de neden olmuyor. Türkiye'de de satışları yükselen araçların, meşhur markaları Türkiye odaklı bakışa sevk ettirdi. 

Sahibinin 5 yıla kadar hapsi istenmişti: Tiny House kararı mahkemeden döndü!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, 'tiny house' (küçük ev) sebebiyle 'imar kirliliğine neden olma’ suçundan Z.Ç. hakkında 5 seneye kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenip, dava açılmıştı. Tiny House kararı mahkemeden döndü... İşte detaylar...

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Bursa'da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çekirge Teras Projesi ile kentin siluetini bozan yapıların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Düzce Küçük Sanayi Sitesi ihalesi 4 Ekim'de!

Düzce'de ses ve görüntü kirliliğine neden olan Küçük Sanayi Sitesi şehir dışına taşınıyor. 266 dükkanın inşa edileceği sanayi sitesinin ihalesi 4 Ekim'de yapılacak. 

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Konak Zeytinlik Mahallesi'nde yıkım başladı!

İzmir Konak'ta görüntü kirliliğine neden olan binaların yıkımına başlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yıkımı Zeytinlik Mahallesi 1163 Sokak’ta başlattı.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Van İpekyolu'nda metruk yapılar yıkılıyor!

Van İpekyolu Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çevre ve görüntü kirliliğine yol ve tehlikeye neden olan, metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor.

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

Darıca'daki kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Darıca Belediyesi, bölgede tehlikeye neden olan ve görüntü kirliliğine yol açan kaçak, metruk ve riskli yapılarla mücadeleye devam ediyor. Sırasöğütler Mahallesi'nde bulunan kaçak yapımının yıkımı tamamlandı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor!

Çamlıca'da görüntü kirliliğine neden olan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için çalışmalarına devam edilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor.

hava kirliliğine neden olma cezası nedir Haberi

hava kirliliğine neden olma cezası nedir


Erzurum’da hava kalitesini arttırmak amacıyla aralıksız denetim yapan ekipler bir işletmeye havayı kirlettiği gerekçesiyle 10 bin 154 lira para cezası uyguladı. 


2013-2014 kış sezonunda hava kirliliği ile mücadele için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yakutiye Belediyesi, Palandöken Belediyesi ve Aziziye Belediyesi personellerinden oluşturulan 14 ekip işyeri ve konutlarda denetim yapıyor. Bu kapsamda sanayi sitesinde lastik yakarak hava kirliliğine sebep olan bir işletmeye 10 bin 154 lira para cezası kesildi. 


Havaların soğuk olması ve yakıt tüketiminin artması sebebiyle denetimlerini sıklaştıran ekipler son 10 gün içerisinde 839 kazan dairesi ve 722 sobalı evi denetleyerek 176 tutanak tuttu. Alo 181 hattına gelen ihbarları değerlendiren İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri yine aynı hattı arayan vatandaşlara bilinçli ve ekonomik ısınma konularında...